Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde Altın Yazmalı Dini Motifli Kitap Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yapılan operasyonda tarihi eser olan 1300 yıllık papirüs kağıdı üzerine altın ve gümüş yazmalı dini motifli kitap ele geçirildi. 

Diyarbakır Valililğinden yapılan açıklamada; "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Bismil ve Ergani ilçelerinde ikamet eden (3) şüpheli şahsın ellerinde bulundurdukları, 1300 yıllık papirüs kağıdı üzerine altın ve gümüş yazmalı (1) adet dini motifli kitabı satmak için alıcı aradıkları yönünde bilgi elde edinilmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı doğrultusunda 20 Nisan 2019 Cumartesi günü Diyarbakır ili Bismil ilçesinde icra edilen operasyonda; bahse konu şüpheli şahıslar, altın yazmalı dini motifli kitabı satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanmıştır. 

Şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan adli aramada; Arap alfabesinde papirüs kağıdına altın yazmalı, (51) yaprak (102) sayfadan oluşan (1) adet kitap ele geçirilmiştir.
Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek alınan talimat uyarınca ele geçirilen tarihi eser muhafaza altına alınmış, olayla iltisaklı (7) şüpheli hakkında soruşturma işlemlerine başlanılmıştır." denildi.  
   
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.