Öne Çıkanlar kosgeb çin Kulp çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılında kaç çift evlendi

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde Altın Yazmalı Dini Motifli Kitap Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yapılan operasyonda tarihi eser olan 1100 yıllık İbranice altın yazmalı dini motifli kitap ele geçirildi. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Bismil ve Ergani ilçelerinde ikamet eden (4) şüpheli şahsın elinde bulundurdukları, 1100 yıllık İbranice altın yazmalı (1) adet dini motifli kitabı satmak için alıcı aradıkları yönünde bilgi elde edildiğini ve Bu kapsamda, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı doğrultusunda 12 Nisan 2019 Cuma günü Diyarbakır ili Ergani ilçesinde icra edilen operasyonda; bahse konu şüpheli şahıslar, altın yazmalı dini motifli kitabı satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanmıştır.

Şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan adli aramada; İbranice altın yazmalı, dış kaplaması deri,(21) sayfadan oluşan(1) adet kitap ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek alınan talimat uyarınca ele geçirilen tarihi eser muhafaza altına alınmış, olayla iltisaklı (6) şüpheli hakkında soruşturma işlemlerine başlanılmıştır." denildi.       
 

Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırBismil
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.