Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Diyarbakır'ın Lice Ve Hani İlçelerinde Çok Sayıda Malzeme Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçesi dağlık ve kırsal alanda yürütülen operasyon kapsamında çok sayıda malzeme ele geçirildi. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; Lice ve Hani ilçesidağlık ve kırsal alanda BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla yürütülen operasyonlarda dün çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde, Jandarma Özel Harekat Timleri, Polis Özel Harekat Timleri, Jandarma Komando Timleri ve Güvenlik Korucularıyla icrasına başlanılan Bayrak-118 Şehit J.Uzm.Çvş. Mustafa ESER-02 Müşterek Operasyonu, 19 Mart 2019 Salı günü saat 22.00 itibariyle başarıyla tamamlanmıştır.
 

Söz konusu operasyonel faaliyet esnasında; "BTÖ mensuplarınca kullanılan (2) adet kış sığınağı tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Gerçekleştirilen temas arama faaliyetlerinde ağaçlık alanda, kaya oyuğu ve (3) adet jelikan bidon içerisinde; (1) adet MG-3 Makinalı Tüfek,  (1) adet dizüstü bilgisayar, (4) adet büyük pil, (2) adet küçük pil, (1) adet 4’lü büyük pil bloğu, (1) adet akü, (50) m elektrik kablosu, (1) adet küçük tüp ve çok sayıda giyim ve yaşam malzemesi  [(20) adet balık konserve, (1) adet telsiz mandalı, (1) adet çanta, (2) adet terörist kıyafeti (pantolon), (3) adet terörist kıyafeti (gömlek), (2) adet terörist yeleği, (2) adet panço, (1) adet mat, (3) adet uyku tulumu, (2) adet spor ayakkabı, (1) adet eşofman altı, (2) adet bel bağı, (2) adet yağmurluk, (2) adet bandana, (1) adet polar, (1) adet koli bantı, (1) adet sinek kovan vücut losyonu] ele geçirilmiş, delil niteliğine haiz olan malzemeler muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiştir.
Operasyon bölgesi  içerisindeki 21 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca icra edilen adli arama faaliyetlerinde; 32 şahıs ve 8 araç kontrol edilmiş, (1) şahıs 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılarak serbest bırakılmıştır." denildi. 

 

Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırLiceHani
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.