Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa teleferik kazası

Diyarbakır Valiliği: 2 Terörist Öldürüldü, 1 Korucu Yaralandı

Diyarbakır’da 20-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen nokta operasyonları sonucunda, 2 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist yakalandı, 1 korucu ise yaralandı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Kulp ilçesi Yaylak Köyü Simetok Mezrasında yapılan operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi. Temas araması neticesinde 2 adet piyade tüfeği, 10 adet tüfeğe ait şarjör, 4 adet el bombası, 300 adet muhtelif fişek, 2 adet şemsiye ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Söz konusu operasyonda, bir grup teröristle sağlanan temas sonrası 1 terörist yakalnırken, 1 korucu ise yaralandı.Yaralanan korucu helikopterle Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Ayrıca Çermik ilçesi Göktepe ve Aynalı köyleri mülki sınırları içinde aynı gün yürütülen operasyonda tespit edilen iki ayrı sığınakta, 59 adet piyade tüfeği fişeği, 1 adet M-16 şarjörü, 250 kg amonyum nitrat, 650 adet pil, 3 adet küçük tüp, çok miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Açıklamada, anılan olaylar hakkında adli ve mülki makamlara bilgi verildiği, Kulp ve Çermik Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda soruşturmaya başlanıldığı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.