Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Diyarbakır Valiliği Psikolojik Terörist Hamlelerine Karşı Uyardı

Diyarbakır Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşları teröristlerin psikolojik algı hamlelerine karşı uyardı. Jandarma, Diyarbakır’da beraberlerinde yaralılar bulunduğu halde korktukları için evlerini terkedemeyen vatandaşların yardımına koştu. Bölücü teröristlerin tehdidinden korkan Sur’daki vatandaşlardan bazıları evlerinde yaralı bulunmasına rağmen yıkık durumda bulunan evlerini terk etmeyince Jandarma devreye girdi.

Diyarbakır Valiliği İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 19 Aralık 2015 tarihinden bu yana Diyarbakır ili Sur ilçesinin altı mahallesinde Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu kapsamında, vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan çukurları kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, EYP’leri imha etmek amacıyla operasyon yapıldığı bildirildi.

Operasyon bölgesinde farklı saatlerde ve bölgelerde, her gün operasyon bölgesinin her noktasından vatandaşın duyacağı şekilde, ses yayın cihazları ile,  vatandaşların zarar görmesini engellemek amacıyla operasyon bölgesinden tahliye edilebilmesi, operasyon bölgesindeki Bölücü Terör Örgüt Mensuplarının teslim olmaları yönündeki anonslara devam edildiği ve kayıt altına alındığı belirtildi.

Ayrıca, bu konuda mülki makamlar ve güvenlik güçleri tarafından azami hassasiyetin gösterildiğini, söz konusu anonslar yerel ve ulusal basın ve yayın organlarında farklı zamanlarda yayınlandığını belirten Jandarma teröristlerin psikolojik savaşına dikkat çekti ve şöyle devam etti:

“Ancak bazı taraflı basın yayın organları tarafından ve sosyal medya üzerinden kamuoyunu yanıltıcı şekilde, vatandaşların operasyon bölgesinden çıkamadıkları yönünde gerçeği yansıtmayan haberler de yayınlanmaktadır.

18 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır Valiliğine; operasyon bölgesinde bulunduğu bildirilen vatandaşların operasyon bölgesinden çıkmak istedikleri, hasta ve yaralılarının olduğunu beyanla, sosyal medya üzerinden ve dolaylı yollar ile müracaatta bulunmaları üzerine, aynı gün vatandaşların güvenlik güçlerince tahliye edilmesi maksadıyla gerekli tedbirler alınarak, bölgenin kendileri için emniyet altına alındığı, güvenlik güçlerinin, kendilerini Dört Ayaklı Minare bölgesinde sağlık ekipleri ile birlikte beklediklerini belirtir anonslar, iki saat süre ile yapılarak tahliyesi talep edilen vatandaşlar beklenmiş ancak gelmedikleri tespit edilmiştir.

Benzer müracaatların devam etmesi üzerine, 19 Şubat 2016 tarihinde aynı şekilde gerekli tedbirler alınarak, bölgenin kendileri için emniyet altına alındığı, güvenlik güçlerinin kendilerini Cumhuriyet İÖO bölgesinde Köprülü sk. ve Muallak sk. girişinde sağlık ekipleri ile birlikte beklediklerini belirtir anonslar (2) saat süre ile tekrar edilmiş, saat 16.20 sıralarında Muallak sokak istikametinden (3) bayan (bayanlardan bir tanesi battaniye içinde yaralı) ve (3) erkek şahsın güvenlik güçlerine doğru geldikleri tespit edilmiş, söz konusu vatandaşlar Cumhuriyet İÖO alınmış, battaniye ile taşınan bayanın yaralı olduğu tespit edilerek zaman geçirmeksizin güvenlik güçleri tarafından bekleyen 112 Acil Servis ambulansına teslim edilmiş ilk kontrolüne müteakip hemen hastaneye sevki sağlanmıştır.

Operasyon bölgesinden tahliye edilen diğer (5) şahsın ihtiyaçları karşılanmış, sağlık kontrolleri yaptırılmış ve adli ve idari işlemleri için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek çatışma bölgesinden güvenli bölgeye sevkleri sağlanmıştır.”

Jandarma bu kapsamda, vatandaşların bazı basın yayın organları ile sosyal medyadaki bir kısım art niyetli kişilerin, güvenlik güçlerinin gerçekleştirmiş olduğu huzur ve güvenlik operasyonunu sekteye uğratmak, kamuoyunu maksatlı olarak yanıltmak için yapmış olduğu yayınlara itibar etmemesini önemle duyurdu.

Jandarma, “Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, Teröristle Mücadele ve Terörden etkilenen vatandaşlarımıza karşı yürütülen yardım çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir” açıklaması yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.