Öne Çıkanlar terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan

Diyarbakır’da 214 Kilo Esrar ve 2 EYP Düzeneği Tespit Edildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonlara Lice İlçesinde yapılan Yol kontrolünde 8 Jelikan bidon ve 214.9 kg. esrar maddesi ele geçildi. Sur İlçesinde ise karayolu kenarına yerleştirilen 2 El Yapımı Patlayıcı(EYP) ise tespit edilip imha edildi.

Diyarbakır Valiliği açıklamasında Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca terörist ve narko terörizmle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda;

 Lice İlçesi Kayacık Jandarma Karakol Komutanlığı’nın yaptığı Yol Kontrol Noktasında 24 Temmuzda bir araçta yapılan kontrolde 8 jelikan bidon ve 6 çuval içerisinde 214,9 kg. kubar esrar ele geçirildiği Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen uyuşturucuya el konulup 1 şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

Sur İlçesi Karpuzlu köyü sınırları içerisinde alınan istihbari bilgide karayolu kenarında teröristlerce mayın/EYP yerleştirildiği bilgisine istinaden 25 Temmuzda düzenlenen operasyonda toprağa gömülü halde 2 adet jelikan bidon tespit edildiği belirtildi. Valilik, İçerisinde yaklaşık 100 kg. Amonyum Nitrat ve şeker kullanarak hazırlanmış mayın/EYP düzeneği ‘Patlayıcı Madde İmha Timi’ tarafından yerinde imha edildiğini ifade etti.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.