Diyarbakır’da 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ne bağlı Keçiveren Köyü Ricit Deresi mevkiinde 3 terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Lice, Kulp, Hazro ve Silvan ilçeleri kırsalında 28 Kasım tarihinde başlayan operasyon kapsamında, Kulp İlçesi Keçiveren Köyü Ricit Deresi mevkiindeki sığınak içerisinde tespit edilen bir grup terörist ile 29 Kasım Çarşamba günü temas sağlandı. Çıkan çatışmada, 3 terörist etkisiz hale getirilirken sığınakta yapılan aramada, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 5 şarjör, 87 fişek, 2 sırt çantası, araç telsizi, ses kayıt cihazı, 4 kütüklük, palaska ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Söz konusu operasyonda, ağaçlık, çalılık ve kayalık alanlara gizlenmiş 14 bidon içerisinde, tabanca, şarjör, tabanca fişeği, terörist kıyafeti, ayakkabı, hücum yeleği, kütüklük, araç, 250 metre elektrik kablosu, pil, çok miktarda örgütsel doküman ile giyim ve yaşam malzemesi bulundu. Silah ve mühimmatlar muhafaza altına alınırken, diğer malzemeler olay yerinde yerinde imha edildi.

3 TON UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında gerçekleştirilen yol kontrolleri ve 54 konut ve eklentisinde arama yapıldı. 2 bin 737 kişi ile bin 25 aracın sorgulaması gerçekleştirildi. Operasyonda biri terörist iş birlikçisi olmak üzere 3 zanlı gözaltına alındı.

Narkoterörle mücadele kapsamında Lice, Kocaköy ve Hazro kırsal alanında yapılan aramalarda ise piyasa değeri 43 milyon 120 bin TL olan 709 kilogram kubar, 2 bin 402 kilogram toz olmak üzere 3 ton 111 kilogram esrar ele geçirildi. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, uyuşturucu maddeleri ve silah, mühimmat, muhabere malzemesi ile delil niteliğinde olan malzemeler muhafaza altına alındı, diğerler malzemeler olay yerinde imha edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.