Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Diyarbakır'da 4 bölge 6 ay süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi

ANKARA(ANKA) - Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır’da 4 bölgenin Bakanlar kurulu kararıyla 1 Eylül 2015-1 Mart 2016 tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini bildirdi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Diyarbakır’da Dicle, Lice, Kulp ve Silvan bölgelerinin Bakanlar Kurulu kararıyla 6 ay süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini belirtildi. Açıklamada, 1 Eylül 2015-1 Mart 2016 tarihleri arasında vatandaşların dört bölgeye girişinin yasaklandığı belirtilerek, “21 Ağustos 2015 tarih ve 2015/8058 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince ilimiz Dicle, Lice, Kulp ve Silvan bölgelerinde 01 Eylül 2015-01 Mart 2016 tarihleri arasında; toplumsal olay görünümlü terör eylemlerinin artış göstermesine ve bölücü terör örgütünün arazide üstlenmesine mani olmak, halkın can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla belirtilen bölgeler geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiş olup belirtilen alanlara vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından girişleri yasaklanmıştır” denildi. (ANKA)

(ÖZ/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.