Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Diyarbakır’da 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 17 Nisan tarihinde İl Jandarma Komutanlığınca Lice, Hani ve Kulp ilçeleri sınırları içinde jandarma komando, polis özel harekat timleri ve güvenlik korucularının katılımıyla Bayrak-82 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sergen Çakmak özel birlik operasyonunun başlatıldığı anımsatıldı.  

Operasyon kapsamında dün Kulp ilçesinin Yaylak mezrası sınırları içinde jandarma komando ve güvenlik korucu timleri ile bir grup terörist arasında sağlanan temas sonucunda 4 teröristin etkisiz hale getirildiği duyurulan açıklamada, mühimmat, çok sayıda giyim, yaşam ve tıbbi malzemenin ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat ve malzemeler muhafaza altına alındığı belirtilirken, diğer malzemelerin yerinde imha edildiği kaydedildi.

901 KİŞİ VE 205 ARAÇ SORGULANDI

Açıklamada, geçici olarak teşkil edilen 8 şok yol kontrol ve arama noktasında, 901 kişi ve 205 aracın sorgulamalarının yapıldığı ifade edildi.

Operasyon bölgesindeki 61 konut ve eklentisinde yapılan aramalarda ise 9 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Narko-teröriizmle mücadele kapsamında piyasa değeri 9 milyon TL olan, 5 bin metrekarelik alan içinde 30 bin kök kenevir ele geçirilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince numune alınmasını müteakip, bahse konu kenevir bitkileri yerinde imha edilmiştir. İmha edilen uyuşturucu maddenin günlük kullanım değerleri göz önüne alındığında, bir günde toplam bin 500 bireyin uyuşturucu maddeden zehirlenmesinin önüne geçilmiştir” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.