Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat abd

Diyarbakır'da Bomba Yüklü Traktör Ele Geçirildi

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde patlayıcı madde yüklü traktör tespit edildi. Traktörü kullanan kişi ölürken, patlayıcı madde imha edildi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince icra edilen yol kontrolleri kapsamında, bugün saat 02.00 sıralarında Yenişehir ilçesi Yaytaş Köyü bölgesinde yapılan yol kontrolü esnasında dur ihtarına ve yapılan ikazlara rağmen durmayan patlayıcı madde yüklü traktör ele geçirildi.

Patlayıcı madde yüklü traktör üzerinde yapılan incelemede; TNT ile güçlendirilmiş, üç adet piknik tüpü ile desteklenmiş, üç adet elektrikli fünye ve infilaklı fitil çekili, yaklaşık 2-3 ton amonyum nitrat ve alüminyum tozu karışımından oluşan el yapımı patlayıcı madde ile uzaktan radyo frekans komutalı alıcı sistemi tespit edildi.

Ayrıca patlayıcı madde yüklü traktörü kullanan kişi ölü olarak ele geçirildi, terör örgütü mensubu üzerinde ateşleyici düzeneğe ait uzaktan kumanda ve otomobil araç kumandası olmak üzere iki adet kumanda ele geçirildi.

Yapılan açıklamada, ele geçirilen patlayıcı maddenin, Patlayıcı İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde imha edildiğin ve patlama sonrasında herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.