Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Diyarbakır’da İki Terörist Etkisiz Hale Getildi, Yasak Kararı Kaldırıldı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Yaylak Köyü mülki sınırlarındaki kırsal alanda 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon sonucu bölgede uygulanan yasaklama kararı ise kaldırıldı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca Kulp ilçesi Yaylak Köyü mülki sınırları içerisindeki kırsal alanda Jandarma Komando Timleriyle icrasına başlanılan operasyonel faaliyet esnasında, dün bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sağlanan temasta 2 terörist, mühimmatlarıyla etkisiz hale getirildi.

Valilik ayrıca Kulp ilçesi mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla düzenlenen operasyon nedeniyle duyurulan yasaklama kararının bugün günü saat 14.00 itibariyle kaldırıldığını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.