Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Diyarbakır'da Mühimmat Dolu Bir Araç Yakalandı

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, teröristlerin mühimmat sevkiyatı son anda önledi. Tespit edilen bir araçtan çok sayıda silah, bomba, fişek çıktı.

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde le geçirilen mühimmatlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, Diyarbakır’da bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı istihbari çalışmalar neticesinde; Sur İlçesindeki bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendiren ve Sur ilçesinde operasyon bölgesinde bulunan terör örgütü mensuplarına ulaştırılması hedeflenen mühimmatların olduğu bir araç tespit edildi. Bahse konu araç 16 Ocak 2016 günü Sur İlçesi İskender Paşa Mahallesi Azizoğlu Sokak üzerinden alınarak incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü binası önüne intikal ettirildi.

Aracın bagajında yapılan inceleme sonucunda çuvallar içerisinde saklanmış vaziyette; 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet Kanas marka uzun namlulu silah, 1 adet Bixi marka uzun namlulu silah, 36 adet el bombası, 48 adet anti tank roket mühimmatı, 41 adet anti personel roket mühimmatı, 90 adet roket atar sevk motoru, 22 adet el bombasına ait fünye grubu, 82 adet Kaleşnikof marka silaha ait şarjör, bin 380 adet 7.62× 54 mm (Bixi) uzun namlulu tüfek fişeği, 480 adet 5.56 mm uzun namlulu tüfek fişeği, 2 adet metal kutu içerisinde 7.62× 39 mm Kaleşnikof fişeği, 1 adet Kanas tüfeği dürbünü, 4 adet Kanas tüfeği boş şarjörü ve çok sayıda uzun namlulu fişek mayonları ele geçildi.

Valilik açıklaması, “Konu ile ilgili olarak detaylı araştırmalar devam etmektedir. İlimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir” ifadeleri de yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.