Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis gülben ergen İrem Derici tarkan Ebru Gündeş ambulans kıbrıs abd savunma bakanı cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu

Diyarbakır’da Terör Operasyonu: 1 PKK’lı Öldürüldü Çok Miktarda Yaşam Malzemesi Ele Geçirildi

 
Diyarbakır Lice’de bir PKK militanı öldürülürdü, 14 bin 650 kök kenevir bitkisi ile 61 kilo 160 gram toz esrar ele geçirildi. Çermik’teki arama faaliyetinde 4 sığınak içinde çeşitli çaplarda mühimmat ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre 18 Ağustos Cuma günü Hani, Lice ve Çermik’te istihbarata dayalı nokta operasyonlar yapılmaya başlandı. Hani ilçesi Kırım Köyü Kel Tepe mevkii civarında 19 Ağustos Cumartesi günü, bir grup PKK militanı ile sıcak temas sağlandı. Yaşanan çatışmanın sonucunda 1 PKK militanı öldürüldü. Yapılan operasyon neticesinde bir adet M16 Piyade Tüfeği, beş adet M16 Piyade Tüfeği şarjörü, iki adet el bombası, bir adet Yeasu marka el telsizi, 148 adet 5,56 mm M16 Piyade Tüfeği fişeği ele geçirildi.

Çermik’teki Sığınaklarda Mühimmat Ve Yaşam Malzemesi Ele Geçirildi
Çermik ilçesi Aşağışeyhler Köyü sınırları içerisinde, 19 Ağustos Cumartesi günü yapılan arama tarama faaliyeti sırasında arazide 4 ayrı sığınak tespit edildi. Sığınaklarda yedi adet anti-personel roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, üç adet anti-tank roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 220 adet 5,56 mm M-16 Piyade Tüfeği fişeği, 185 adet 7,62 mm Kalaşnikof Piyade Tüfeği fişeği ile birlikte 22 adet tüp, 2 bin 260 adet pil, 35 adet kitap ve çok miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Lice’de 14 Bin 650 Kök Kenevir Ele Geçirildi
Öte yandan uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda ise Lice İlçesi Daralan Köyü mülki sınırları içerisindeki 3.500 m2’lik alanda 14 bin 650 kök kenevir bitkisi, 61 kilo 160 gram toz esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.