Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

Doğan Yurdakul Hayatını Kaybetti

Yazar ve gazeteci Doğan Yurdakul, 71 yaşında Muğla’nın Datça ilçesindeki evinde hayatını kaybetti. 35 yılını gazetecilik yaparak geçiren Yurdakul’un cenaze törenine ilişkin bilgilerin açıklanması bekleniyor.

Yurdakul’un Datça’nın Mesudiye Mahallesi Damarası Mevkii’nde bayram tatilini geçirdiği sırada, kalp krizi nedeniyle öldüğü düşünülüyor.

Yurdakul, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde 1946 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmesinin ardından, Paris Sorbonne, Vincennes ve Cenevre üniversitelerinde lisansüstü eğitim gördü. Yenigün, Ulus, Vatan, Aydınlık, Evrensel, Siyah-Beyaz, Günaydın gazetelerinde çalışmasının yanı sıra, Kim, Yön ve Devrim dergilerinde çalıştı. 32. Gün adlı televizyon programının da Ankara temsilciğini yürüten Yurdakul, 35 yılın ardından emekli oldu. 1998’den beri çevirmenlik yapan ve kitaplar yazan Yurdakul, Odatv davası kapsamında bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu ve dava sonunda beraat etti.


 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.