Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Doğu Akdeniz'deki toz bulutunun etkisi azalarak devam ediyor

ANKARA(ANKA) – Doğu Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde toz bulutu bugün de azalarak devam edecek. Karadeniz'in batısı ve Marmara'da yağış bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve İstanbul'un kuzey kıyı ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Doğu Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde halen görülmekte olan yoğun toz bulutunun etkisini kısmen azaltarak bugün de görülmeye devam etmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise bugün kuzey ve iç kesimlerde 2 ile 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında kuvvetlice esmesi bekleniyor.

-UYARILAR-

Doğu Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde halen görülmekte olan yoğun toz bulutunun etkisini kısmen azaltarak bugün de görülmeye devam edeceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BÖLGELERDE HAVA-

Marmara: Parçalı bulutlu, Kırklareli ile İstanbul'un kuzey kıyılarının yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'in doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu: Kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Perşembe) kıyılarının aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında toz taşınımı bekleniyor.

-BAZI İLLERDE HAVA-

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu (33)

İSTANBUL: Genellikle parçalı bulutlu, kuzey kıyı ilçeleri yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı (29)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (32)

BURSA: Parçalı bulutlu (32)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (32)

KONYA: Az bulutlu ve açık (33)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde sağanak yağışlı (25)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (39) (ANKA)

(HND/AYÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.