Öne Çıkanlar bahçeli kasımpaşa MUHAMMED DEMİR dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erhan çelik YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi gölbaşı ankara 19.hafta

Doğu Kesimlerde Kuvvetli Buzlanma ve Don Bekleniyor ​

Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile akşam ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Yozgat, Sivas, Elazığ, Hatay ve Bolu çevreleri ile gece saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu ve Kütahya çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile akşam ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
Hava sıcaklığı ise ülke genelinde önemli bir değişlik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Parçalı, doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli'nin doğusu ile gece saatlerinden sonra İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Ege:  Parçalı, zamanla iç ve kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın ise kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz:  Parçalı, iç ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Hatay çevresi yağmurlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah saatlerinde Göller Yöresinde sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Yozgat ve Sivas çevreleri kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, kıyıları ile gece saatlerinden sonra Bolu çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların ise genellikle yağmur, Düzce ve Bolu çevresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz:  Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz kesimi ile Amasya ve Tokat çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların ise kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, Malatya dışında bölge geneli kar yağışlı geçecek. Kuzey kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin batısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin yağışlı geçecek. Yağışların ise genellikle yağmur Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
 
Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu. (5)
İstanbul:  Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu olacak. (9)
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu.  (11)
Adana:  Parçalı ve çok bulutlu (15)
Antalya: Parçalı bulutlu. (15)
Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak. (2)
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu. (10)
Erzurum: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı olacak. (-2)
Diyarbakır:  Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak. (7)
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.