Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi

Drone’lar Bu Kez Haritacılık Kadastro Çalışmalarında Kullanıldı

Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) İzmir’de ilk kez uyguladığı insansız hava aracı ( Drone) tekniği ile hem zamandan hem de iş gücünden büyük tasarruf sağlandı.

İzmir’in Buca ve Seferihisar ilçelerinde 3 Ağustos 2016 tarihinde çıkan orman yangınlarında yanan alanların ağaçlandırılması için yapılması gereken ölçümler insansız hava aracı (drone) ile belirlenerek sayısallaştırıldı ve haritalara aktarılan yöntemle tasarruf sağlandı.

Orman Genel Müdürlüğü'nün Buca ve Seferihisar orman yangınları sonucunda yürüttüğü enkaz temizleme ve arazi hazırlık çalışmaları devam ederken, ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağı arazideki ölçümler de yapılarak sayısal ortama taşındı ve büyük bir titizlikle yürütülen bu ölçümler sırasında ise İzmir’de ilk defa insansız hava aracından faydalanıldı.

Drone’lar Sayesinde  Ağaçlandırılmaya Başlanacak

Ormancılık çalışmalarının fotoğraflanması ve videoya kaydedilmesinde kullanılan drone’lar bu kez haritacılık kadastro çalışmalarında kullanıldı. Buca ve Seferihisar yangın bölgelerinde önceden belirlenen ve hassas GPS ile koordinatlanan noktalar üzerinde drone uçurularak 90 derecelik açıyla fotoğraf çekimleri yapıldı. Bu çekimler daha sonra bilgisayar ortamında sayısallaştırılarak yorumlandı ve haritalara aktarıldı. Bu haritalardan da faydalanılarak bölgedeki ağaçlandırma çalışmalarına başlanılacak.

Orman teşkilatının teknolojinin getirdiği yeni imkânlarla çalışmalarını desteklediğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Orman yangınlarının meydana geldiği arazilerde yapılacak ağaçlandırma için arazi ölçümlerinin yapılması gerekiyor. Misal olarak 50 hektarlık bir alanın yerden ölçümü 5 gün sürüyor. Ancak bu ölçümün drone ile yapılması durumunda çalışma 15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanabiliyor. Bu teknik sayesinde hem zamandan hem de iş gücünden büyük tasarruf sağlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.