Dündar ve Gül Tahliye Edildi

Anayasa Mahkemesi’nin haklarında “ihlal” kararı verdiği ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tahliyelerine hükmedilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, saat 03.15 sıralarında Silivri Ceza İnfaz Kurumu’ndan tahliye oldu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye kararını Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na UYAP üzerinden yolladı.

İşlemlerinin ardından Dündar ve Gül, beyaz minibüsle cezaevinden çıktı.

Can Dündar ve Erdem Gül’ü Silivri Cezaevi önünde yakınları ve meslektaşları alkışlarla karşıladı.

Kalabalığın arasında kalan Dündar, “'İçeriye geri mi dönsek” diyerek espri yaptı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Can Dündar, bunun tarihi bir karar olduğunu, sadece kendilerinin değil, bütün meslektaşlarının ifade özgürlüğünün önünü açtığını ifade ederek,”'Bizim ödediğimiz bedel, Türkiye’de gazetecilerin ödediği bedelin yanında bir hiçtir. 3 ay yattık. Bundan şikayet edecek değiliz. Cebimdeki mendil Abdi İpekçi’den gelen, kızının yolladığı mendil. Bu meslek, bu haberleri yayınlama adına ölüm bedelleri ödedi. Onun için bizimki onun yanında bir hiç” dedi.

Dündar, öfke duymadıklarını ve mücadele etmeye devam edeceklerini söylerken, henüz bitmediğini, davalarının görüleceğini, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü adına mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Dündar, “Ankara’da yargıçlar olduğunu gördük. Türkiye’deki bu yargıçlardan bütün yargıçların da pay almalarını ve bugüne kadar yargıçların verdikleri bu kararlardan utanç duymalarını diliyorum” derken Dündar, şunları kaydetti:

'”Bunu iyi bir başlangıç olarak göreceksiniz. Türkiye’de iyi bir şeylerin başladığını herkes daha iyi görecek. Biz aldığımız mektuplardan, gelen insanların dayanışma duygusundan çok umutlu olarak çıkıyoruz buradan. Bizi yalnız bırakmaya, yıldırmaya çalıştılar. Hiç yalnız kalmadık, yılmadık, susmadık.”

-ALINACAK YOLLAR VAR-

Erdem Gül ise şöyle konuştu:

“'Bir hatırlatma yapacağım. Ahmet Kaya hatırlatması. ‘Keşke Olmasaydı’yı hatırlıyorsunuz. Bu da bir keşke olmasaydı hikayesi. Keşkeleri devam ettirirsek, Anayasa Mahkemesine sadece kendimiz için değil, Türkiye’deki demokrasi, özgürlükler, özgürlüklerin önündeki engelleri açtığı için teşekkür etmemiz lazım. Keşke bunu mahkeme yapsaydı, keşke bu tutuklamayı yapmasaydı. Mevcut mahkeme bunu yapsaydı, Anayasa Mahkemesine bırakmasaydı. Hukuk sistemiyle ilgili daha Türkiye’de alınacak yollar olduğu sonucunu çıkarıyoruz."

Gazeteci Dündar, ailesiyle gazetecilere poz verirken, “Silivri üniversitesinden mezun olduk” ifadelerini de kullandı.

Öte yandan Dündar ve Gül hakkında yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulanması yönünde hüküm kuruldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.