Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı

Dünyada Ve Türkiye'de En Kalabalık Ülke Ve Şehirler Hangileri

Nüfus üzerine yapılan araştırmalar sonucu 1,5 milyara yaklaşan nüfusuyla Çin’in dünyanın en kalabalık ülkesi olduğunu ortaya çıkarırken, dünya nüfusunun neredeyse beşte birinin Çin’de yaşadığı belirlendi. Interpress’in yapmış olduğu incelemeye göre, Türkiye’nin ise Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre 79,6 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık 19. ülkesi olduğu tespit edildi. 2050 yılında Çin'i geçmesi beklenen Hindistan ise 1,3 milyarlık nüfusu ile ikinci sırada geliyor. Hindistan'ın nüfusu, üçüncü sıradaki ABD'nin 4 katına denk gelirken ABD nüfusu ise 324 milyon olarak saptandı.

En kalabalık şehir Tokyo

Birleşmiş Milletler'in tahminlerine göre dünyanın en kalabalık şehri 38,1 milyon kişilik nüfusuyla Japonya'nın başkenti Tokyo olduğu ortaya çıktı. Tokyo bu dünyadaki 165 ülkeden daha fazla nüfusa sahip olmasıyla dikkat çekerken, sadece 36 ülkenin nüfusunun Tokyo şehrinin nüfusunu geçtiği belirlendi. Tokyo’yu 26,5 milyonluk nüfusuyla Hindistan’ın en büyük şehri olan Delhi takip ederken, üçüncü sırada ise 24,5 milyon nüfusuyla Çin’in Şangay kentinin yer aldığı tespit edildi.

Avrupa’nın en kalabalık şehri İstanbul

TÜİK verilerine göre Türkiye'nin nüfusu 79,8 milyon olarak tespit edilirken, İstanbul ise 14,8 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehri olarak öne çıktı. İstanbul ayrıca Avrupa’nın en kalabalık şehri ünvanını da elinde bulunduruyor. İkinci sırada ise 5,3 milyon nüfusuyla Ankara yer alırken, en kalabalık üçüncü ilimiz ise 4,2 milyon nüfusuyla İzmir olarak saptandı.

En kalabalık ilçeler Çankaya, Keçiören ve Şahinbey

Türkiye’nin nüfus bakımından en büyük ilçelerine baktığımızda ilk sırayı 1 milyona yaklaşan nüfusuyla başkent Ankara’nın Çankaya ilçesinin aldığı ortaya çıktı. İkinci sırada yine Ankara’nın Keçiören ilçesi yer alırken, en kalabalık üçüncü ilçemiz ise Gaziantep’in Şahinbey ilçesi oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.