Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Efsane Kooperatifçi Türkmenoğlu İçin Vakıf Kuruldu

CHP ve MSP arasında kurulan koalisyon hükümetinde Gümrük ve Tekel Bakanlığı yapan, 70'li yıllardaki kooperatifçilik hareketinin öncülerinden 2011 yılında hayata vedan eden Mahmut Türkmenoğlu adına bir vakıf kuruldu.

62 bin TL sermayeli "Mahmut Türkmenoğlu Kooperatifçilik Vakfı" "Gönüllü ve serbest giriş ilkesi, ortağın demokratik yönetimi ilkesi, ortağın demokratik katılımı ilkesi, özerklik ve bağımsızlık ilkesi, eğitim, öğretim ve ilgilendirme ilkesi, kooperatifler arası işbirliği ilkesi ve toplumsal sorumluluk ilkesi gibi kooperatifçilik ilkelerini savunmak, yayın ve yayım faaliyetlerini yapmak ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmek" hedefini güdecek.

İzmir merkezli Vakfın yönetim kurulunda, Mehmet Sever, Mehmet Türkbay, Ali Ulaş Bilir, Ali Tutal, Mustafa Kaymakçı bulunuyor. Aralarında eski sosyal demokrat partilerde çeşitli kademelerde görev yapan isimlerin de bulunduğu vakfedenler ise şöyle: Ahmet Eskicioğlu, Ali Bey Barca, Ali Ertaş, Ali Tutal, Ali Ulaş Bilir, S.S. Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Bahar Türkmenoğlu Çekiç, Bahar Nisa Özkan Ergün, Bülent Baratalı, Ahmet Bülent Kınık, Didem Ertem, Doğa Ertaş, Emrah Kurtoğlu, Fatma Kaya, Gülper İnce, Gülsevim Özdek, Hasan Kemal Tutal, Hasan Şengül, Fatma Hülya Türkmenoğlu, Hüseyin Karabacak, İbrahim Aytekin, Mehmet Sever, Mehmet Türkbay, Meltem Salman, Murat Ertaş, Özdem Mustafa İnce, Mustafa Kaymakçı, Mustafa Sepetçi, Nevin Kaya, Çağatay Özcan Kokulu, Seda Ertaş, Seyfettin Şen, Süleyman Erdoğan, Şener Atar, Tuncer Beybağ, Turan Karakaş, Türkan Miçooğulları, Uğur Özkan, Ünal Güngör, Mehmet Yaşar Varol, Yolcu Bilginç, Zerrin Ertaş, Ziya Çavdar.

Özellikle Ege bölgesinde geri bir durumda olan tarım kooperatifçiliği Mahmut Türkmenoğlu'nun göreve gelmesinden sonra atılım yapmıştı. Dönemin gazetelerinde, Mahmut Türkmenoğlu'nun bakan olduğunu tarlada çalışan annesi ve kardeşlerinin gazetecilerden öğrendiği yazılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.