Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp haberleri tüik ORDU erdoğan tamer hassan filmleri çin izmir büyükşehir belediyesi izmir fatih duruay David Dastmalchian rusya

Eğitim-İş Başkanı: Faşizm bağıra çağıra gelmektedir

ANKARA (ANKA) –Eğitim-İş, bağlı olduğu konfederasyon Birleşik Kamu-İş’in aldığı karar gereğince bugün iş bırakmaya gittiklerini hafta boyunca da iş yerlerinde siyah kokart takılacağını açıkladı. Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir konuyla ilgili, “7 Haziran sonrası istediği mutlak sonucu elde edemeyenler, diktatörlük hevesleri, oy hesabı ile hareket ederek seçim sonuçlarını ‘millet kaosu seçti’ olarak yorumlamışlar, 13 yıllık yağma ve talanlarının hesabının sorulamaması için bugün kaosu kendi elleriyle var etmektedirler. Faşizm bağıra çağıra gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son dönemlerde yoğun şiddet olaylarına maruz kaldığını kaydeden Demir, “Ülke bütünlüğümüze, iç barış ve toplumsal huzurumuza kast eden emperyalist güdümlü terör eylemlerinin giderek tırmanması endişe vericidir” diye belirtti. Ulusal birliğin ve bütünlüğün tehdit altında olduğunu aktaran ve hızla iç savaşa gidildiğinin altını çizen Demir, şöyle açıkladı:

“AKP politikaları Ortadoğu’yu bir savaş çemberine sokarken Türkiye’yi de bir çatışma sürecinin içine itmiştir. Akan kan ve şiddet olaylarının, siyasal iktidarın ‘iktidardan uzaklaşma’ sürecine denk gelmesi asla bir tesadüf olarak kabul edilemez.”

Terörün nereden gelirse gelsin bir insanlık suçu olduğunu belirten Demir, yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizde yaşanan terör olaylarını protesto etmek, kınamak ve AKP iktidarının sorumluluğunu kamuoyuna anlatmak için Konfederasyonumuz Birleşik Kamu İş’in aldığı karar gereğince bugün 1 günlük iş bırakıyoruz. 12-16 Ekim tarihleri arasında ise Eğitim-İş’in örgütlü olduğu tüm işyerlerinde siyah kokartlarımızı takıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Demir, ayrıca hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, acılı ailelere ve tüm ulusa başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi. (ANKA)

(HND/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.