Eğitim-Sen: AKP'ye göre Eğitim-Sen IŞİD'den daha tehlikelidir

-Eğitim-Sen Ankara Genel Merkezine sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü baskını düzenlendi. Eğitim-Sen, “AKP'nin savaş politikalarının yeni hedefi sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve muhalif basın olmuştur. AKP'ye göre Eğitim Sen, demokratik kitle örgütleri ve muhalif basın organları, IŞİD'den daha tehlikelidir” ifadelerini kullandı.

ANKARA (ANKA) - Ankara'da polis, Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan PYD'lilerin tedavi edildiği gerekçesiyle Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nı bastı. Polis ağır yaralı dört kişiyi ambulansla, diğerlerini ekip otolarıyla hastanelere kaldırdı.

Kobani'de IŞİD'e karşı PYD saflarında savaştığı öne sürülen ve yaralanan 9 kişinin, KESK'e bağlı Eğitim-Sen merkezinde tedavi edildiğini öğrenen polis ekipleri operasyon düzenledi. Eğitim-Sen genel merkezinde yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından yaralılardan durumu ağır olan dört kişi ambulanslarla diğer beş kişi ise polis otosu ile hastaneye kaldırıldı.

Eğitim-Sen de bu uygulamaya tepki gösterirken “AKP'nin savaş politikalarının yeni hedefi sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve muhalif basın olmuştur. AKP'ye göre Eğitim Sen, demokratik kitle örgütleri ve muhalif basın organları, IŞİD'den daha tehlikelidir” görüşünü savundu.

Eğitim-Sen’in Twitter hesabından yazılan mesajda “Baskıcı ve otoriter uygulamalarını kesintisiz sürdüren AKP”nin, İç Güvenlik Paketini sendikalar üzerinden uygulamaya başladığı belirtilerek şöyle denildi:

“Bugün Eğitim Sen Genel Merkezi polis tarafından fiilen aranmak istenmiş, izin verilmemesi üzerine mahkeme kararı ile arama yapılmıştır. AKP, 7 Haziran seçimleri sonrasında tek parti iktidarını kaybetmesine rağmen, en temel hukuk ilkelerini ayaklar altına almaktadır. AKP'ye göre Eğitim Sen, demokratik kitle örgütleri ve muhalif basın organları, IŞİD'den daha tehlikelidir. Bugün bu durum kanıtlanmıştır! Bugün yaşananlar, AKP'nin ‘iç güvenlik paketi’ üzerinden, sendikamıza, emek ve demokrasi güçlerine yönelik baskı ve sindirme operasyonudur! Eğitim Sen'e yapılan bütün baskınların hepsinin içi boş çıkmıştır. Bugün yapılan açık bir gözdağıdır ve kabul edilmesi mümkün değildir. Bugün Türkiye’yi koşar adım savaşa sürükleyenler, barış savunucularını, sendikaları ve muhalif basını hedef olarak belirlemiştir. Sendikamıza yönelik son baskılar ve arama AKP’nin savaş politikalarından ayrı değerlendirilemez. Eğitim Sen bu baskıya da direnecektir! Bizi baskıyla sindireceklerini sananlar büyük bir yanılgı içindedir ve bu hukuk dışı tutum, tıpkı öncekiler gibi boşa çıkarılacaktır.” (ANKA)

(HND/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.