Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE

EGM Yılbaşı İçin Tedbirler Aldı

Emniyet Genel Müdürlüğü vatandaşların yılbaşını güven içinde geçirebilmeleri bir takım  asayiş ve trafik tedbirleri aldı.

EGM' nin internet sayfasında yer alan açıklamada, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içinde geçirmeleri için güvenlik ve asayiş önlemlerine ek bazı tedbirlerin alındığı belirtildi.

Buna göre, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, mağazalar ve çarşılar gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde; kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı yaya ve motorize ekip sayısı arttırılacak.

Yılbaşı tatili nedeniyle hava ve deniz limanları, gar ve terminal gibi yerlerde yolcu kapasitesi artacağı için devriye ekipleri takviye edilecek ve özel güvenlik görevlileri uyarılacak. Eğlence yerlerinde, kutlamaların yapılacağı meydanlarda ve umuma açık istirahat yerlerinde yaşanabilecek olayların önlenmesi için denetimler arttırılacak. 

Yılbaşı nedeniyle şehir içi taşıma araçlarında ve duraklarda oluşacak yoğunluk dikkate alınarak kontroller arttırılacak.

Kutlamalarda havai fişek gibi maddelerin ilgili mevzuatta belirtilen hususlara riayet edilerek kullanılmasına ve denetlenmesi konusunda azami hassasiyet gösterilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik tedbirleri'ni de arttırdı

EGM, vatandaşların, güven içinde seyahat edebilmeleri için yılbaşı tatili süresince alınacak trafik tedbirlerini de açıkladı.

Alışveriş, eğlence ve turizm merkezlerinin bulunduğu güzergahlarda, trafiği düzenleme ve denetim faaliyetleri arttırılacak.

Denetimler karayolunda akan trafiği tehlikeye düşürmeden, aydınlatılmış ve sürücüler tarafından rahatlıkla görülebilecek alanlarda yapılacak.

Kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimlerinde önlem amacıyla sabit veya seyir halinde ekipler görevlendirilecek.

Buzlanma, yoğun kar yağışı veya tipi gibi trafiği tehlikeye düşürebilecek güzergahlardaki durumların tespiti yapılarak geciktirilmeksizin ilgili kuruluşlara bildirilecek.

Terminallerde ve güzergah üzerinde yapılan denetimlerde, araçların takograf, kış lastiği, ışık gibi teknik donanımları denetlenecek, eksiği tespit edilen araçların eksiklikleri tamamlanıncaya kadar trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecek.

Alkol denetimlerine ağırlık verilerek, yasal sınırların üzerinde alkol aldıkları tespit edilen sürücüler hakkında gerekli işlemler yapılacak.Emniyet'in 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.