Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap 13 Aralık 2023 Çarşamba Gündemi Çin Borsalarında İşlem Gören İnovasyon Şirketi Sayısı Çinli Bilim İnsanları

EGM’den ‘Başkanlık Ulusal Güvenlik’ Açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), “Tutanaktaki ‘Başkanlık Ulusal Güvenlik’ ibaresi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ‘Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün kısaltmasıdır. Başkanlık ibaresi ise KOM Daire Başkanlığını ifade etmektedir” açıklamasında bulundu.

Bugün gerçekleştirilen CHP MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın dile getirdiği “Başkanlık Ulusal Güvenlik Birimi” adında bir kuruluşun veri havuzuna kişilerle ilgili bilgi aktardığı iddiaları hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yayımladı. EGM’nin, Tezcan’ın iddiası hakkındaki açıklaması şöyle:
 “Bakanlar Kurulu’nun 14 Mart 2016 tarih ve 2016/8591 sayılı kararına istinaden 12 Mayıs 2016 tarihli İçişleri Bakanlığı Makamının Olur’larıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız bünyesinde ‘Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ kurulmuştur. FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında, KOM Daire Başkanlığımız bünyesinde oluşturulan bilgi havuzu adli makamların taleplerine cevap vermek üzere İl KOM birimlerimizin sorgulamasına açılmıştır.

“EGM’DEN İSTEMESİ HALİNDE SAYIN MİLLETVEKİLİNE GEREKLİ BİLGİLER VERİLEBİLİRDİ”
Habere konu olan tutanaktaki 2’nci madde de yazılı ’29 Eylül 2016 tarihinden itibaren Dairemize gönderilerek Analiz Şube Müdürlüğümüzde toplanan FETÖ/PDY kapsamında merkez ve taşra KOM birimlerimizce yürütülen soruşturmalarda adı geçenleri gösterir.’ ibaresiyle verinin KOM Daire Başkanlığı veri tabanında yer aldığı açıkça bellidir ve muhatabı İl Cumhuriyet Başsavcılıkları ile mahkemeler tarafından bilinmektedir. Ayrıca, tutanaktaki ‘Başkanlık Ulusal Güvenlik’ ibaresi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ‘Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün kısaltmasıdır. Başkanlık ibaresi ise KOM Daire Başkanlığını ifade etmektedir. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmemek adına Emniyet Genel Müdürlüğünden konuya ilişkin bilgi istemesi halinde Sayın Milletvekiline gerekli bilgiler verilebilirdi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.