Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd fetö zam istanbul büyükşehir belediyesi AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iran

EGM’den Sosyal Medyada Mültecilerle İlgili Çıkan Paylaşımlarla İlgili Açıklama

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Sosyal Medyada Mültecilerle İlgili çıkan paylaşımlarla ilgili açıklama yayımladı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Bazı sosyal medya hesaplarında Suriyeli düzensiz göçmenlerle ilgili olumsuz paylaşımlar yapılarak, ülkemize sığınan Suriyelilere yönelik algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Söz konusu paylaşımlara ilişkin aşağıdaki açıklamaya gerek duyulmuştur;

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığınca; devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne, Anayasal düzene, devlet yapısına, genel güvenliğe yönelik önleyici ve koruyucu tedbirleri almak, emniyet ve asayişi sağlamak, bilişim suçları ile mücadele etmek üzere ülke seviyesinde 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Sosyal medya üzerinden ülkemizde yaşayan Suriyeli düzensiz göçmenlerle ilgili olumsuz paylaşım yaparak “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu” işlediği tespit edilen R.K. (39), C.Ö. (34), M.G. (21), M.N.Ö (21) ve M.Ş.F. (29) isimli şahıslar 23.09.2019 tarihinde Mersin ilinde gözaltına alınarak; yapılan soruşturmalar neticesinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Bahse konu şahıslardan;

•    R.K. (39) isimli şahıs hakkında “Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama” suçundan; 
•    C.Ö. (34) isimli şahıs hakkında “Görevi Yaptırmamak ve Direnme”, “5846 SKM Fikri Sınai Mülkiyet Hak İhlalleri Kanunu”, “Müstehcenlik”, “Güveni Kötüye Kullanma”, 6136 SKM Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun Kapsamında İşlenen Suçlar” ve Yağma (Gasp) suçlarından;
•    M.Ş.F (29) isimli şahıs hakkında “Devletin Uluslararası Şahsiyetine Karşı İşlenen Suçlar”, “İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık-Mala Zarar Verme” ve “Taksirle Yaralama” suçlarından arşiv kayıtları bulunmaktadır. Devletimiz suç ve suçlularla mücadelesini her alanda sürdürdüğü gibi sanal ortamda da kararlı bir şekilde sürdürmektedir." denildi. 

Anahtar Kelimeler:
MülteciEgm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.