Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Ekonomiye 800 Milyon TL Katkı Sunan Mesire Yerleri Yeniden Açılıyor

Koronavirüs salgını ile yürütülen mücadele kapsamında uzun süredir kapalı olan mesire alanları, sosyal hayatta normalleşmenin kademeli olarak başlaması ile birlikte 1 Haziran tarihinde yeniden açılıyor. Belirlenen kurallar çerçevesinde Türkiye genelindeki 1538 mesire yerini pazartesi itibari ile açacaklarını açıklayan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Normalleşme takviminin ikinci adımı kapsamında 81 ilimizdeki mesire yerlerini tekrar vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. İllerdeki veriler ve salgının yayılma durumuna göre vatandaşlar maske takarak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak bu alanları kullanabilecek” dedi.

Uzun süredir evlere kapanan vatandaşların merakla beklediği haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Normalleşme adımları kapsamında Türkiye genelindeki park, bahçe, plaj, milli parklar ve mesire yerleri 1 Haziran’da kapılarını açıyor.

Ekonomiye 800 milyon TL katkı

Sosyal mesafe kuralı çerçevesinde vatandaşları yeniden doğaya kavuşturacaklarından bahseden OGM Genel Müdürü Karacabey, “Orman Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalarla 2002 yılında 92 olan mesire yeri sayısını günümüzde 1538 adete ulaştırdık. Doğa sevgisini kazandırma ve ormanları koruma bilincini aşılama bakımından büyük önem taşıyan mesire alanları, ayrıca 30 bin kişiye istihdam sağlaması ve ulusal ekonomiye 800 milyon TL katkı sunması bakımından da büyük önem taşıyor. Ayrıca mesire yerleri içerisinde bulunan yöresel ürün satış yerleri sayesinde de vatandaşlarımız evlerinde ürettikleri ürünleri satarak hem kendi ekonomilerine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor” diye açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.