Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana tüik fetö abd tesk yunanistan babacan

"Ekonomiye Yılda 40 Milyon Katkı Sağlayacağız"

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte 8 milyon litre yakıttan tasarruf, 346 bin saat zamandan tasarruf sağlayacağız. Böylece memleketin ekonomisine yılda 40 milyon katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Kastamonu’da Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin açılışında konuştu. Tünellerin 9 Kasım 2012’de kar yağarken temellerini attıklarını ifade eden Yıldırım, sadece Kastamonu ve Çankırı için değil, Türkiye için de öneme sahip projeyi millete kazandırdıklarını söyledi. 139 yıllık hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yıldırım, Türkiye’yi geleceğin dünyasında zirveye taşıyacak eserlerin medeniyet projeleri olacağını kaydetti.

20 Aralık’ta Avrasya Tünelinin ve 23 Aralık’ta İzmir’de iki projenin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Yıldırım, “Bugün Kastamonu ve Çankırı illerinin ulaşımında ve ekonomide, kalkınmada yükselişini artıracak dev bir adımı atıyoruz. Havaalanından indik, tünelin Kastamonu girişiyle çıkışı arası 3 dakika. Biz 110’la geldik, 70’le gelmek gerekiyor, oluyor 5 dakika. Biz biraz hızlı geldik ama siz siz olun, kurallara uyun. Yolların kralı olmaz, kuralı olur” şeklinde konuştu. Yıldırım, şöyle devam etti:

“Eğer Koalisyon Olsaydı, Biz De Şapkamızı Alır Giderdik”

“1946’dan 2016’ya kadar bu ülkede 47 tane hükümet değişmiş. Normal şartlarda 17 olması lazım. Niye? Güçlü siyasi irade olmayınca, tek başına iktidar olmayınca işler geriye gidiyor. Kazanımlarımızı kaybediyoruz. Bunların içinde darbe hükümetleri de var. AK Parti iktidarında 3 darbe girişimi oldu. Eğer koalisyon olsaydı, biz de şapkamızı alır giderdik. Ama darbeciler milletin karşısında şapkayı çıkardılar. Darbecilere darbeyi yaptınız 15 Temmuz’da. İşte bu tünel, 15 Temmuz şehitlerimizin hatırasını yaşatacaktır.

“Çankırı-Kastamonu Arası 1 Saatin Altına Düşecek”

Ülkemize kazandırdığımız her eser, Türkiye’nin geleceği, milletin huzuru ve mutluluğu için bir yatırımdır. Millete hizmet yolundan bizleri asla kimse döndüremez. Sizlerin desteği arkamızda olduğu müddetçe aşamayacağımız dağ yok, delemeyeceğimiz tünel yok, geçemeyeceğiz vadi hiç yok. O gece, milletin yazdığı destan, bizim yolumuzu aydınlattı. Onlar ayırmaya çalıştıkça biz bir olduk, beraber olduk, birlikte Türkiye olduk. Hiçbir güç bu aziz milleti terörle dize getiremeyecek. Yaşadığımız acıları elbette unutmayacağız. Çıkardığımız derslerle yolumuza devam edeceğiz. Bu acılar bir daha yaşanmasın diye gelecek nesillere aktarılacak Ilgaz 15 Temmuz İstiklal tüneli de hem istiklalimizin hem geleceğimizin sembolü olan en güzel eser oldu. 700 milyonu aşan bu projeyle Çankırı-Kastamonu Ankara’ya komşu kapısı oluyor. Çankırı-Kastamonu arası 1 saatin altına düşecek. Başı dumanlı Ilgaz Dağının sizlere yaşattığı zorluklar, bugün itibariyle artık tarihe karışıyor. 17 kilometrelik dağ yolundan 40 dakikayı bulan mesafeyi 5 dakikada geçeceksiniz. İki tane tünel var. Biri gidiş, biri geliş. Toplam 11 kilometre uzunluğa sahip bu tünellerle Kastamonu-Çankırı arası mesafe de, zaman da kısalıyor. Projenin giriş ve çıkıştaki yolları da dahil ettiğimizde 20 kilometrelik uzunluğu var. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte 8 milyon litre yakıttan tasarruf, 346 bin saat zamandan tasarruf sağlayacağız. Böylece memleketin ekonomisine yılda 40 milyon katkı sağlayacağız. Türkiye transit karayolu üzerinde bulunan tünelle İç Anadolu’yu, Batı ve Orta Karadeniz’e bağlıyoruz. Burası sadece Kastamonu’ya hizmet etmiyor, Orta Karadeniz’deki sahil şeritlerimize de hizmet ediyor.

Ankara’yı en yakın liman İnebolu Limanı da, böylece Akdeniz’e bu yol vasıtasıyla transit bağlanmış olacak. Nakliyeci esnaf kardeşlerimiz artık dört gözle bu tünelin açılışını bekliyor. Araçlarımızın Ilgaz Dağı’nda yolda kalma ihtimali ortadan kalktı. Ben bu tünel yapılmadan önce o dağda kaldım, laf aramızda, sıkıntısını bilirim. Semiha Hanımla birlikte gelirken Kastamonu’dan Çankırı’ya dünürümüz Mehmet Bey’e kız istemeye gitmiştik. Oradan çıktık, tam Kastamonu Diphan’dan yukarı tırmanırken orada kaldık. Orada kararı verdik, bu tünel mutlaka yapılmalı. Başa gelince daha iyi anlaşılıyor.”

“Bu bir ekip işi, birlikte çalıştık, bugünlere geldik” diyen Yıldırım, tünelin yapımında emeği olan herkese teşekkürlerini sundu. Ayrıca Başbakan Yıldırım, kendisine “Vurur yüze ifadesi, Başbakanların bir tanesi” diye seslenen halka, “Vurur yüze ifadesi, sizi seviyoruz bir tanesi” karşılığını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.