Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi çukurova belediye başkanı soner çetin soner çetin

“Emekli Vatandaşlarımızın Araçları Gümrükten Geri Çevrilmeyecek”

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, 185 gün şartı nedeniyle aracını Türkiye’ye getiremeyen yurt dışında emekli vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için yeni bir uygulama başlatıldığını, bu kapsamda aracıyla gelen emekli vatandaşların gümrükten geri çevrilmeyeceğini bildirdi.

AK Partili Yeneroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığının çalışmaları ile yeni bir uygulama başlatıldığını belirtti. Yurt dışından Türkiye’ye aracıyla gelmek isteyen vatandaşların “185 gün” şartı bağlamında yaşadıkları sorunları yakından takip ettiklerini aktaran Yeneroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’ye giriş tarihinden geriye doğru bir yıl içerisinde en az 185 gün yurt dışında bulunmamış vatandaşlarımız, yurt dışında yerleşik olma şartının tezahürü olan yılın yarısından fazlasını ilgili ülkede yaşama şartı nedeniyle araçlarını Türkiye’ye getirememekteydi. Bu durum, Türkiye’de 6 aydan fazla kalan yurt dışında emekli olmuş vatandaşlarımızın bu haktan yararlanamamasına ve ciddi mağduriyetlere neden olmaktaydı.”

Yeneroğlu, yeni uygulamayla aracı için 24 ay izin alan bir emeklinin giriş çıkışında 185 gün şartı aranmayacağını, aracına, kişinin geriye dönük bir yıl içerisinde Türkiye’de bulunduğu günler çıkartılarak Türkiye’de kalma süresi verileceğini belirterek, “Yeni uygulama kapsamında hiçbir emekli vatandaşımızın aracı gümrükten geri çevrilmeyecektir. Emekli vatandaşlarımızın emekli olduklarını ispatlayan belgeyi gümrük girişinde yanlarında bulundurmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.