Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist chp Covid19 enflasyon AİLE kılıçdaroğlu rusya pkk galatasaray abd

Emekliye Seyyanen Zammın Maliyeti Ne Kadar?

Emekliye yapılan zamdan  8 milyon 830 bin dosyadan 9 milyonun üzerinde hak sahibi yararlanacak. SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, "100 lira seyyanen zam tüm emeklilerimize hayırlı olsun. Emeklilerimizin bu parayı aileleriyle birlikte huzur içinde harcamasını  ve devletimiz ve milletimizin selameti ve huzuru için dua etmelerini diliyorum" dedi.

SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı yaptığı yazılı açıklamada, "SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık zamdan 2016 yılı içerisinde emekli olacakların da yararlanacağını bildirdi. Seyyanen zammın yıllık maliyeti yaklaşık 10,5 milyar lira olacak.

Bağlı,  SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık zamdan yaklaşık 8 milyon 830 bin dosya sahibinin yararlanacağını bildirdi.

Dr. Bağlı, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını da içeren tasarının, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği anımsattı.

SSK ve BAĞKUR emeklilerinin ocak ayında 100 lira seyyanen zammın yanında 2015'in temmuz-aralık döneminde gerçekleşen 6 aylık Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranında zammı da alacağını belirten Bağlı, şunları kaydetti:

"100 liralık zam, yaşlılık ve malullük aylıklarında 100 lira olarak, ölüm aylıklarında eş, çocuk ve ana-babalara hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı gelirlerinde ise iş göremezlik derecesine göre yansıtılacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık zamdan yaklaşık 8 milyon 830 bin dosya sahibi yararlanacak. 2016 yılı içerisinde emekli olacakların da yararlanacağını seyyanen zammın yıllık maliyeti yaklaşık 10,5 milyar lira olacak."

-“SEYYANEN ALAN EMEKLİLERİN ÜLKEMİZ DEVLETİMİZ İÇİN DUA ETMELERİNİ DİLİYORUM”-

Ülkenin bugünlere gelmesinde emeklilerin geçmişte ürettiği değerlerin önemli payının olduğunu ifade eden Bağlı, sosyal devletin referans noktalarında birinin de emeklilerin memnuniyeti olduğunu söyledi.

SGK olarak milyonlarca emeklinin sosyal güvenlik hizmetlerindeki memnuniyetini önemsediklerini dile getiren Bağlı, "100 lira seyyanen zam tüm emeklilerimize hayırlı olsun. Emeklilerimizin bu parayı aileleriyle birlikte huzur içinde harcamasını  ve devletimiz ve milletimizin selameti ve huzuru için dua etmelerini diliyorum" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.