Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap

Eminağaoğlu: YARSAV'ın Kapatılması FETÖ İle Mücadele Amacını Aşan Bir İşlemdir

Ömer Faruk Eminağaoğlu, “YARSAV'a gerçekleşen sızıntılar karşısında yapılacak olan, bunların ayıklanmasına yönelik işlemler iken, varlık nedeni ve kurumsal kimliği bütünüyle görmezden gelinerek YARSAV'ın kapatılması, FETÖ ile mücadele amacını aşan bir işlemdir” ifadelerini kullandı.
YARSAV Kurucu Başkanı Eminağaoğlu, Resmi Gazete’de yayımlanan ilk OHAL kararnamesiyle YARSAV’ın kapatılmasının ardından açıklama yayımladı. YARSAV’ın 2006’da yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünü esas alarak kurulduğunu hatırlatan Eminağaoğlu, “Kurucu başkanı olduğum örgüt, kurulmasıyla birlikte yargıda FETÖ kadrolaşmasına karşı mücadeleyi ilk kez başlatan ve duruşunu da böylece açıkça gösteren örgüt olmuştur” ifadesini kullandı.
“YARSAV SÜREÇTE HER TÜRLÜ SALDIRIYA MUHATAP KALMIŞTIR”

Bütün kurumlar gibi YARSAV’ın da içine sızmaların gerçekleştiğini belirten Eminağaoğlu, şunları kaydetti:
“Kurulmasıyla birlikte ortaya koyduğu mücadele nedeniyle ve bu mücadelede de sonuç aldıkça, YARSAV süreçte her türlü saldırıya muhatap ta kalmıştır. 2009 yılındaki seçimli genel kurulda, yönetim kuruluna seçilememem bile, bu sızıntının yarattığı etki ve saldırının da bir sonucudur. Resmi veya özel kurumlara sızıntılar nedeniyle, nasıl ki sızan kişilere yönelik işlem yapılmakta ise, YARSAV konusunda da bundan farklısı ve fazlası düşünülemez.
YARSAV'a gerçekleşen sızıntılar karşısında yapılacak olan, bunların ayıklanmasına yönelik işlemler iken, varlık nedeni ve kurumsal kimliği bütünüyle görmezden gelinerek YARSAV'ın kapatılması, FETÖ ile mücadele amacını aşan bir işlemdir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.