Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Emine Ülker Tarhan: Bu ülkenin apoletli ya da apoletsiz yeni 12 Eylüllere ihtiyacı yoktur

ANKARA (ANKA) -  Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, yaşanan terör olaylarını ve sürdürülen operasyonları “Ülkemiz ateş altında. Gençlerimiz katledildi. Asker ve polislerimiz şehit ediliyor. Daha zor günlerin habercisi bir sarmala girdik” sözleriyle değerlendirdi. Tarhan, ayrıca “Birilerinin bu toz duman içinde getiremediği ‘başkanlık saltanatını’ getirmek için, anti terör, hatta savaş siyasetini deneyebileceğine de dikkat çekmek istiyoruz. Doğabilecek kaos ve savaş ortamı sadece çocuklarımızı elimizden almakla kalmaz, kişisel hırsları ile nam salmış yöneticilerin pek hoşlandığı puslu havaları, otoriter yapıları besler. Oysa bu ülkenin asla ve asla apoletli ya da apoletsiz yeni 12 Eylüllere ihtiyacı yoktur” ifadelerini kullandı.

Tarhan güncel gelişmeleri yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. 

Türkiye sınırlarının PYD ile IŞİD savaşına sahne olurken Türkiye'nin bir etkisiz elemandan öteye gidemediğini savunan Tarhan, "Hala ses etmeye hiç niyeti yoktu ki, tıpkı Reyhanlı’da olduğu gibi gözle görülür istihbarat zafiyeti eşliğinde patlak veren Suruç vahşeti ile karşılaştık… Ardından peş peşe işlenen PKK cinayetleri ve bunca zamandır belli ki göz yumdukları terör hücrelerini her nasılsa elleri ile koymuş gibi buldukları operasyonlar… Birdenbire,  terör örgütü üyeleri, yöneticileri, adeta gözü kapalı etkisiz kılınmaya başlandı" dedi. 

-CUMHURBAŞKANI DÜNYA KAMUOYUNDA “TERÖR DESTEKÇİSİ” OLARAK KABUL EDİLMEYE BAŞLANDI-

Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, çözüm süresi için “Kimin ne istediğinin, kimin ne vereceğinin bir türlü anlaşılamadığı bir sürecin ve silah bırakmamış bir terör örgütüyle masaya oturmanın PKK’yı nasıl güçlendirdiğini de, cihatçı terör unsurlarının, sınır güvenliği olmayan Türkiye’ye geçişte hiçbir zorluk çekmediğini de gördük” ifadelerini kullandı. Tarhan, açıklamasında MİT tırları ve başkanlık sistemini şu sözlerle eleştirdi:

“MİT tarafından taşınan silahlarla Suriye’de savaştıkları, sırf Esad’a muhalif olduğu için IŞİD’e destek verildiği iddiaları ayyuka çıktı. Hatta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı dünya kamuoyunda “terör destekçisi” olarak kabul edilmeye bile başlandı. PKK’nın Güneydoğu dışında ülkenin her bölgesinde taban ve güç kazanmasına, Oslo görüşmelerinde açığa çıktığı üzere, ‘şehirlerin bombalarla doldurulmasına’ göz yumuldu.  IŞİD’in uyuyan hücrelerinin gün gelip uyandırılacağı uyarıları duymazdan gelindi. PKK terörü yetmezmiş gibi Türkiye, masum insanların IŞİD vahşeti ile burun burna geldiği bir savaş alanına dönüştürüldü.”

Tarhan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a şu soruları yöneltti:

“Irkçı bir örgüte de, kafa kesen canilere de pozitif ayrımcılık yapılamayacağını öğretmediler mi size? Öcalan’ı ‘bir bilen’ konumuna getirirken ne hayal ediyordunuz? Son Osmanlı havzasının ucuz cengâverliğine soyunanlar, her seçim öncesi danışıklı ateşkesin ekmeğini yemeye teşne olanlarla, ‘terörist de severim, Türkiye partisi de olurum’ diyenlerin birlikte barış güvercinleri uçuracağını mı hayal etmiştiniz?  Açılımı, Dolmabahçe mutabakatını Angelina Jolie ile mi yapmıştınız ki, şimdi esip gürlüyorsunuz. Kısa bir süre önce Başbakanın Genel Kurmaya Suriye'ye müdahale hususunda talimat verdiği, askerin yazılı emir istemesi ve yazılı emir verilmesine rağmen emrin yeni kurulacak hükümet tarafından verilmesi gerekçesiyle uygulanmadığı basında yazılmışken, soruyoruz. Peki, şimdi ne değişti?”

-“BU ÜLKENİN 12 EYLÜLLERE İHTİYACI YOKTUR”-

İki aydır sandığı yansıtan bir iktidarın olmadığını ve meclis içi siyaset paradigmasının tıkandığını söyleyen Tarhan, “Birilerinin bu toz duman içinde getiremediği ‘başkanlık saltanatını’ getirmek için, anti terör, hatta savaş siyasetini deneyebileceğine de dikkat çekmek istiyoruz. Evet, terör felakettir, hele bu kaostan savaşa sürüklenmek katmerli bir felakettir. Biz  ‘savaşa hayır’, gençlerimizin yanlış dış politikalar nedeniyle erken seçim, başkanlık hesaplarına kurban edilmesine ‘hayır’ diyoruz. Doğabilecek kaos ve savaş ortamı sadece çocuklarımızı elimizden almakla kalmaz, kişisel hırsları ile nam salmış yöneticilerin pek hoşlandığı puslu havaları, otoriter yapıları besler. Oysa bu ülkenin asla ve asla apoletli ya da apoletsiz yeni 12 Eylüllere ihtiyacı yoktur” ifadelerini de kullandı. (ANKA)

(HND/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.