Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

“Emperyalistlerin kuklası örgütler, bu topraklara kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmamıştır”

Diyarbakır’da din görevlileriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, emperyalistlerden bu coğrafyaya iyilik beklemenin bir aldanış olduğuna dikkat çekerek, “Emperyalistlerin kuklası örgütler, bu topraklara kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmamıştır” dedi.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyarbakır’da din görevlileriyle bir araya geldi.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyarbakır’ın Anadolu’yu İslam’la tanıştıran bir şehir olduğunu ifade ederek, “Tarihin hafızasıdır bu topraklar. Hamdolsun her şehrimizde bir Peygamberin kokusu, bir sahabenin ayak izleri, bir Allah dostunun hikmeti, hak ve hakikat peşinden koşan nice örnek insanların hikâyesi var” dedi.


“İnsanlığın vicdanı, huzuru, umudu olmuş medeniyetlere ev sahipliği yapan bir coğrafyada yaşıyoruz” diyen Başkan Erbaş, “Bu coğrafyanın tarihinin, hafızasının, medeniyetinin, huzurunun, hikâyesinin, sanatının, şiirinin özünde, mayasında İslam var. İslam’ı dışarda tuttuğumuzda bu coğrafyada ne hikmet, ne merhamet, ne birlik, ne kardeşlik, ne estetik, ne sanat, ne ahlaki anlayış kalır. Diyarbakır, her şeyini İslam’la kazanmış bir şehirdir” şeklinde konuştu. 


“İnancını kaybedenler varlığını da kaybediyor”
Başkan Erbaş, başta inanç olmak üzere dil, kültür, coğrafya ve tarihin, milleti millet yapan, ayakta tutan, geleceğe taşıyan asli değerler olduğunun altını çizerek, “Tarihten de açıkça görüyoruz ki; inancını kaybedenler varlığını da kaybediyor. Kültürünü kaybedenler kimliğini de kaybediyor; tarihini kaybedenler hafızasını da, coğrafyasını da kaybediyor” ifadelerini kullandı.
Başkan Erbaş, hazreti Peygamberin ırkçılık, kan davaları, tefecilik, kölelik gibi cahiliye dönemine ait unsurları kaldırdığını, bugün de yeniden ortaya çıkan bu unsurlarla İslam medeniyetinin iki önemli ölçüsü olan, Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Peygamberin sünneti seniyyesiyle bunları ortadan kaldırmaya çalışacaklarını söyledi.


“Sorunları ancak İslam’ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakıyla çözebiliriz”
Başkan Erbaş, İslam coğrafyasının ve bütün yeryüzünün çok ciddi sorunları olduğuna vurgu yaparak, “Etnik kavgalar, mezhepsel gerginlikler, terör, taşeron örgütler, zorba iktidarlar ve bu sarmalın içinde yorgun düşmüş, çaresiz, yoksul, acı ve gözyaşı içinde yaşayan insanlar…Ümmet olarak Müslümanların ciddi sıkıntıları var. Dünya insanının büyük bir kısmı kendini huzur ve güven içinde görmüyor ve geleceğe umutla bakamıyor. İster bireysel, ister bölgesel, ister küresel olsun yaşanan bütün sorunları ancak İslam’ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakıyla çözebiliriz.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.