Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

Erbaş: “İslam Düşmanlığının Resmi Makamlarca Desteklendiğinin Bir Göstergesidir”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fransa’da kamu binalarına Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürleri asılmasının kabul edilemeyeceğini dile getirerek, bunun İslam düşmanlığının resmi makamlarca desteklendiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fransa’da kamu binalarına Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürleri asılmasına ilişkin bir açıklama yaparak, bu davranışın kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Başkan Erbaş, Fransa’da Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürlerin kamu binalarında gösterilmesinin İslam düşmanlığının resmi makamlarca desteklendiğinin bir göstergesi olduğu değerlendirmesinde bulundu. 

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda uluslararası toplumu İslam düşmanlığını körükleyen ve toplumsal barışı hedef alan bu zihniyetle mücadeleye davet eden Başkan Erbaş’ın mesajı şu şekilde:

“Mevlid-i Nebi haftasını idrak ettiğimiz bu günlerde, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.s)’i resmeden hakaret dolu karikatürlerin Fransa’daki kamu binalarına yansıtılması, İslam düşmanlığının resmi makamlarca desteklendiğini gözler önüne sermiştir.
Peygamberimiz (s.a.s) ‘e, Müslümanlara ve kutsallarımıza karşı gösterilen bu tutum hiçbir şekilde kabul edilemez. Öfke ve nefret dolu bir davranışla İslam düşmanlığını körükleyen, toplumsal barışı hedef alan zihniyete karşı uluslararası toplumu bilinçli bir mücadeleye davet ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.