Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Erdoğan: Çok farklı bir mücadeleye girdik, sonuna kadar gerekeni yapacağız

İSTANBUL (ANKA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün terör örgütlerine karşı devletin gereken her türlü adımı atacağını belirterek, “Bu bir kararlılıktır çünkü devletimizin olduğu yerde biz farklı bir devlet yapılanmasına müsaade edemeyiz” dedi. Erdoğan, “Şu anda biz çok çok farklı bir mücadelenin içerisine girmiş bulunuyoruz ve bu mücadele içerisinde de sonuna kadar ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Vatandaşımız devletine inansın, güvensin” diye konuştu.  

Cuma namazını Orman Bölge Müdürlüğü içerisinde yer alan Fatih Ormanı Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen hava harekatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Öncelikle ben şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tabi bu süreç içerisinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Kürt sorununun  özümü noktasında atılan adımlara değinen Cumhurbaşkanı, “Öncelikle bir şeyi tespit etmekte fayda görüyorum. Bildiğiniz gibi 13 yıllık bir iktidar süreci içerisinde öncelikle demokratik açılım süreciyle başlayan bir adım vardı. Daha sonra bunu milli birlik ve kardeşlik projesiyle geliştirdik. Ardından çözüm süreciyle taçlandıralım istedik. Attığımız bu adımlara karşın görünen o ki çözüm süreciyle taçlandırmak istediğimiz bu anlamlı yaklaşım istismar edildi. Hiçbir zaman bölücü terör örgütü bu attığımız adımlara olumlu yaklaşım vermedi. Örgüt, demokratik yaklaşım, temel insan hak ve özgürlükler noktasındaki olumlu yaklaşımımızı her zaman istismarla karşıladı. Bu noktada işte 6-7 Ekim süreci bizler için bir üzüntü süreci oldu” şeklinde konuştu.

Örgütün gerçekleştirdiği yol kesmelere de işaret eden Erdoğan, bunların ötesinde özellikle Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde vatandaşların kendi demokratik haklarını dahi, kendi istekleri şekilde kullanamadığını, devamlı tehditlerle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Erdoğan:

“Son aşamada ise artık bu iş çığırından çıkmış durumdaydı ve güneydeki gelişmeleri de şöyle değerlendirdiğimiz zaman yani kuzey Suriye’deki gelişmeler, oradaki yapılanmalar Türkiye’nin bu noktada çok daha farklı bir adımı atmasını gerekli kılıyordu.

Bu bakımdan son haftalarda gerek hükümetimizin attığı kararlı adımlar, birlikte yaptığımız çalışmalarla artık bu adımı çok farklı kılmamızın gereğini ortaya koyduk. Eğit-donat çalışması, güvenli bölge çalışması, uçuşa yasak bölge anlayışımız haklılığımızı ortaya koydu.”

-“BU GECE İLK ADIM KARARLI ŞEKİLDE ATILDI”-

ABD Başkanı Obama ile de bir görüşme gerçekleştirdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu görüşmeyle bölücü terör örgütünün yanında DEAŞ’la mücadele kararlılığımızı bizler teyit ettik. Dedik ki bizim için DEAŞ bir terör örgütüdür ve böyle bir terör örgütüne karşı Türkiye hassasiyetini korumaktadır.

Bu gece ilk adım kararlı şekilde atıldı. Eş zamanlı olarak ülkemizin 16 vilayetinde 300’e yakın noktada yapılan operasyonlarla bir süreç başlatıldı. Bu süreçle birlikte çok sayıda şu anda zanlı gözaltına alınmış vaziyette.  Bu gözaltına alınanlarla ilgili tabi bir süreç başladığı gibi, bu sadece bu geceye yönelik bir operasyon değildir ve bu operasyon bundan sonraki süreçte de kararlı şekilde devam edecektir.

-“BUNLARIN HEPSİ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”-

Burada tabi hedefler bellidir, DEAŞ başta olmak üzere gerek PKK olsun, bunun yanında DHKPC olsun, diğer terör örgütleri olsun bizim için adlarının şöyle olması böyle olması bir şey değiştirmiyor. Bunların hepsi terör örgütüdür. Bunların karşısında devletimiz atılması gereken her türlü adımı atacaktır. Bu bir kararlılıktır. Çünkü devletimizin olduğu yerde biz farklı bir devlet yapılanmasına müsaade edemeyiz. Bunun adı paralel devlet olabilir, şu devlet, bu devlet olabilir. Hiç fark etmiyor. Bunların hepsi milli güvenliğimizi tehdide yönelik atılmış adımlardır.

Bu yapılanmalara karşı nereden gelirse gelsin devletimiz hükümetiyle, tüm güvenlik güçleriyle kurumlarıyla bu adımı atacaktır. Sadece bu akşam atılsın, bundan sonra dursun böyle bir şey yok. Bu ülkenin refahını huzurunu güvenliğini temin noktasında atılması gereken adımlar neyse bu adımlar atılacaktır. Bu gece bunun çok önemli bir başlangıç noktası olmuştur.”

-“VATANDAŞIMIZ DEVLETİNE İNANSIN, GÜVENSİN”-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “İncirlik üssünün açıldığına” dair çıkan haberlerin anımsatılması üzerine “Belli bir çerçeve içerisinde onlarda aynı şekilde kullanılacaktır” dedi.

Vatandaşlardan gelen “Savaşa mı giriyoruz” tedirginliği hakkında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu mesajları verdi:

“Ben vatandaşıma bir defa bir korku atmosferi içerisinde yaşamamalarını tavsiye ederim. Çünkü onların bir defa kendi özgüveni her şeyin ötesindedir. Onlar özgüven içerisinde olmalıdır. Şunu da bilmemiz lazım ki, biz çok çok farklı bir mücadeleye girmiş bulunuyoruz. Sonuna kadar ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Vatandaşımız devletine inansın, güvensin.”

-“TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ARKASINA ALANLAR DA BEDEL ÖDEYECEK”- 

Erdoğan, gelen şehit haberlerine ilişkin de “Bakın burada Ceylanpınar’da iki polisimiz şehit edildi, Diyarbakır’da trafik polisimiz şehit edildi, askerimiz, askerlerimiz şehit edildi. Bir taraftan bu şehitlerimizi verirken niye veriyoruz? Şüphesiz ki devletimizin bekası için bunlar şehit oluyorlar. Şehit olan şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, bunun bedelini bu terör örgütünü arkasına alanlar da ödeyeceklerdir. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum” vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı medyaya da seslendi:

“Tüm medyadan da şunu istiyorum; sizler de birlik ve beraberlik içerisinde bölücü terör örgütlerini arkasına alanlara destek olmak değil de, bu ülkenin birliğini savunmaya buna destek vermeye, medya desteği verirse tablo çok daha farklı olur.

Vatandaşlarımızı sokağa davet edenler, özellikle düşünün. Bütün bunlar ne için yapıldı? Bunlar bu ülkenin ayrımcılığına yönelik atılmış adımlardır. Biz bu ayrımcılığa fırsat vermeyeceğiz. Herkes demokratik hakkını kullanabilir, yasalar içinde kullanabilir.”

-“GÜVENLİK ZAAFIMIZ VAR”-

“İç güvenlik yasası çıkarıldıktan sonra, hala yüzleri kapalı, ellerinde silahlarla, İstanbul’da bile, bakın bile diyorum, ellerinde silahla yürüyenler burada rahatlıkla yürüyebiliyorsa bizim de maalesef güvenlik noktasında zaafımız var demektir” diyen Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ben de ilgili arkadaşlarıma talimat verdim, yürütemezsiniz dedim. Bunu yürütüyorsak güvenlik zaafı var demektir. Yürüyemez, yüzü suratı kapalı olanlar yürüyemez. Bu kanunlar çıkarılmış. Öyleyse atılması gereken adımlar da atılacaktır. Gerek dün akşam, gerek gündüz yapılan güvenlik toplantısında bu hassasiyetler görüşülmüş.”

-“EĞER SİLAHI BIRAKMAZLARSA…”-

Son günlerde yaşananların koalisyon görüşmelerine bir etkisinin olup olmayacağına yönelik bir soruya Erdoğan şu yanıtı verdi:

“Şu anda görünen o ki bugün de görüşmeler var. Koalisyon olur veya olmaz… Olması halinde iş bitmiş demektir, iş başlar. Ama koalisyon olamıyorsa, nihai kararı verecek merci milli iradedir. Süratle millete gidilir, milli irade nasıl tecelli ediyorsa, o istikamette adım atılır. Bu da bizim zaten 90 günümüzü alır, 3-4 ayımızı alır. Bu süreç içerisinde de ülke yönetimsiz kalmaz. Kurulacak bir hükümetle, ki bu geçici hükümettir, anayasada bunların hepsi belirlenmiştir.”

Bir gazetecinin “Her türlü adım atılacak dediniz ama özel güvenlik toplantısından sonra ‘PKK’ya son kez silah bırakma çağrısı yapılacak’ denildi” sözleri üzerine de Erdoğan, “Yapıldı o, defalarca yapıldı. Aynı şekilde yine yapıldı. Bunların hepsi silahı bırakmak durumundadır. Eğer silahı bırakmazlarsa, neticesine de katlanırlar. Olay bu kadar basittir” karşılığını verdi. (ANKA)

(HM/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.