Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi TÜBATEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

Erdoğan:  Dünya Mülteciler Gününün Vicdani Değerleri Hatırlatmasını Diliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya Mülteciler Günü’nün uluslararası topluma, sorumluluklarını ve sahip olması gereken vicdani değerleri hatırlatmasını diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Mülteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında çatışmalar, iç savaşlar ve doğal afetler nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanların her geçen yıl arttığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarih boyunca yaşanan mülteci sorununun, günümüzün de en önemli insani krizleri arasında yer aldığını ifade ederek, “Bugün, tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen insanlık dışı zulümler 65 milyondan fazla insanı evinden ve yurdundan mahrum bırakmış durumdadır. Kimi zaman Suriye, Irak, Yemen, Afganistan, Libya ve diğer ülkelerdeki gayr-ı insani şartlar, kimi zaman küresel çıkar gruplarının menfaat çekişmeleri altında ezilen milyonlarca insan, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılıkla da mücadele etmeye çalışıyor. İzledikleri politikalarla milyonlarca insanın sığınmacı ve mülteci konumuna düşmesinde payı olanlar, bu insanlara yardım elini uzatmaktan da imtina ediyorlar” açıklamasında bulundu.

Mültecilerin onurlu bir hayata yeniden kavuşmasının, uluslararası toplumun en temel siyasi ve ahlaki sorumluluğu olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye ve beraberindeki az sayıda ülkenin sarf ettiği gayretlerin, sorunun çözümü için tek başına yeterli olmayacağını açıkladı.

 Erdoğan mesajında “Uluslararası toplumun ataletine her fırsatta karşı çıkan Türkiye, 3 milyonun üzerinde sığınmacıya ev sahipliği yapıyor ve onlara yaşanabilir bir hayat sunmak için gereken tüm fedakârlıklarda bulunuyor. Dünya Mülteciler Günü’nün uluslararası topluma, sorumluluklarını ve sahip olması gereken vicdani değerleri hatırlatmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.