Öne Çıkanlar Goggle medicana LAZİO Peru Dışişleri Bakanı Ana Maria Sanchez suvul toplum kuruluşları POLİS EKİPLERİ celal adan binali yıldırım Panathinaikos esnaf 27 Aralık 2023 Gündem Özeti fransa

Erdoğan: FETÖ Elebaşı Gibi Şarlatanlar Oluşan Bu Boşluğu Fırsata Çevirmişlerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu manzara bize dinimizin anlatılması ve anlaşılması konusunda önemli boşlukların olduğuna işaret ediyor. Şüphesiz bunda tek parti döneminde dine ve dini hayata hakim olan sorunlu bakış açısının etkisi çoktur. Bu da dini alanda ciddi bir boşluğun oluşmasına neden olmuştur. FETÖ elebaşı gibi şarlatanlar da oluşan bu boşluğu fırsata çevirmişlerdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yeni Hizmet Binası açılışında konuştu. Binanın hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, binanın yapım sürecinde destekte bulunan Doğuş Grubu’na teşekkür etti.

“Ülkemizde Mimari Deyince Akla Çelik Ve Betonun Soğuk Yüzü Gelmemeli”

Gökyüzünün maviliğini kapatan, güneşin aydınlığını örten, yıldızların parıltısını söndüren binalar dikmenin asla inşa etmek olmadığının altını çizen Erdoğan, “İnşa etmek, özünde imar ve ihya etmektir. Maalesef son dönemde özel sektörümüzün ve bazı kuruluşlarımızın farklı kaygılarla kar hırsıyla bu inceliği gözden kaçırdıklarına şahit oluyoruz. Ülkemizde mimari deyince akla çelik ve betonun soğuk yüzü gelmemeli. Selçuklu ve Osmanlı mimarisine baktığınızda insanı merkeze alan, tabiatla ve hayatla uyumlu bir çizginin hakim olduğunu görürsünüz” diye konuştu.
“Dua Eden Sivil İnsanlara Dahi Ateş Edebilmişlerdir”
FETÖ’nün elebaşının Ehl-i Sünnet geleneğinde olmayan takiyeyi temel inanç kaidesi haline getirerek kişiliksiz, kimliksiz bir güruh yetiştirdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu güruhun en büyük özelliği ise hiç düşünmeden yalan söyleyebilmesi. Örgüt çıkarları için her türlü gayrimeşru işe imza atabilmesidir. Mahremiyetin ihlalinden iftiraya, siyasi cinayetlerden casusluğa, karakter suikastından vatana ihanete kadar her türlü suç bu örgütün mensuplarını gözünde meşrudur. Hatta bunlar 15 Temmuz gecesi olduğu gibi kendi milletine, karşılarında ‘Allah’ diyen, dua eden sivil insanlara dahi ateş edebilmişlerdir. Hatta ‘Fatiha’yı oku’ diyerek o yere yatırdığı evladımıza kurşunu o şekliyle sıkmıştır” şeklinde konuştu. Erdoğan, anlattığı infaz olayının ardından ‘İdam isteriz’ diyen vatandaşlara, “Kardeşlerim, inşallah parlamento bununla ilgili gereken kararı verecektir” dedi.

“Bunların Ablaları Var Bizim Ablalarımız Burada”

“Hoca kıyafeti giymiş bir şarlatan yıllarca hurafelerle insanlarımızı kandırmayı başarabiliyor. İşte bu yanlış gidişi siz düzelteceksiniz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin mensuplarını, öğrencilerini geleceğin aydınlık Türkiye’sinde o dindar nesli çok daha farklı olarak karşımda görüyorum. Bu şahıs sapkın ideolojisini yaymak için uzunca bir süre cami kürsülerini kullanabilmiştir. Ama artık buraları onlara siz bırakmayacaksınız, teslim etmeyeceksiniz. Bunların ablaları var bizim ablalarımız burada. Bunların abileri var bizim abilerimiz burada. Onun için iyi yetişeceğiz. İyi okuyacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“Ölüleri Yıkayacak Gassal Dahi Bulunamamıştır”

İlahiyat fakülteleri başta olmak üzere, Diyanet Teşkilatı’nın bir nefis muhasebesi yapması gerektiğine inandığını söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti
“Bu manzara bize dinimizin anlatılması ve anlaşılması konusunda önemli boşlukların olduğuna işaret ediyor. Şüphesiz bunda tek parti döneminde dine ve dini hayata hakim olan sorunlu bakış açısının etkisi çoktur. Çünkü bu dönem Kuran-ı Kerim’in gizli bir şekilde öğrenilmek zorunda kalındığı çok zor bir dönem olmuştur. Camiler yıkıma terk edilmiş, dini eğitim yasaklanmış, ölüleri yıkayacak gassal dahi bulunamamıştır. Alimler derdest edilmiş, kamusal alanda mütedeyyin insanların kendi değerleriyle, kimlikleriyle var olmasına imkan verilmemiştir. Bu da dini alanda ciddi bir boşluğun oluşmasına neden olmuştur. FETÖ elebaşı gibi şarlatanlar da oluşan bu boşluğu fırsata çevirmişlerdir.”
 
Doğuş grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’e hatıra armağanı veren Erdoğan, İlahiyat Fakültesi’nin yeni hizmet binasının kurdelesini keserek, açılışını gerçekleştirdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.