Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs vakıfbank merkez bankası abd esnaf TarımÜFE 10 Kasım amerika bahçeli

Erdoğan : Kendileri de Adalete Ve Merhamete Muhtaç Hale Geleceklerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye gönlünü ve sınırlarını mazlumlara ve mağdurlara açarken, 3 maymunu oynayanlar konu kendileri olunca ilk iş kapıları kapattılar. İşte bunlarda merhamet yok, işte bunlarda adalet yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği “Merhamet ve Adalet” konulu kısa film yarışmasının gala gecesine ve ödül törenine katıldı. Erdoğan, etkinlikte konuşma yaptığı sırada davetlilerin yoğun tezahüratı ile karşılaştı. Erdoğan konuşmasına devam etmeden önce, “Gençler bir kültür programı içerisindeyiz onun için bu kültür programının hassasiyetine dikkat ederseniz sizleri ayrıca kutlarım” diyerek tezahürat eden davetlileri uyardı.

“EVLATLARI ŞEHİT OLDU AMA ONLAR YİNE DİMDİK AYAKTAYDI”

Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla şehit annelerini ve şehit eşlerini şu ifadelerle andı:

“Terörle mücadele sırasında evlatları şehitlik mertebesine ulaşan anneleri bu anlamlı günde ayrıca tebrik ediyorum. Bu anneler evlatları şehit oldu ama onlar yine dimdik ayaktaydı ve ‘3 tane evladım daha var onlar da bu yolda şehit olsunlar, vatanımız için şehit olsunlar, onları da fedaya hazırım’ diyecek kadar vakur anneler. Eşleri şehadet şerbetini içtiği için bu günü evlatlarıyla baş başa geçiren anneler e de özellikle selamlarımı iletiyorum.”

“EBEDİYETE İRTİHAL ETMİŞ TÜM ANNELERİ HASRETLE YAD EDİYORUM”

“Anneyi ve babayı kaybetmenin yaşı olmadığını yakından biliyorum” diyen Erdoğan, “Babanızı kaç yaşında kaybederseniz kaybedin, artık yetim kalmışsınız demektir. Annenizi kaç yaşınızda kaybederseniz kaybedin artık öksüz kalmışsınız demektir. Kendi annem başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm anneleri de bu anlamlı gün vesilesiyle rahmetle, hasretle yad ediyorum. Bir kez daha tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“İKİNCİSİNİ DE KÜLLİYEMİZDE YAPIYORUZ”

Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin “muhteşem” olduğunu söyleyen Erdoğan, “İkincisini de bizim Ankara’daki külliyemizde yapıyoruz. Onu da önümüzdeki haftalarda bir iki ay içerisinde açacağız. Tüm halkımızın, milletimizin emrine sunacağız” diyerek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir kültür merkezi açılacağını duyurdu.

“TEMENNİM ODUR Kİ BU GERİ KALMIŞLIĞIMIZI SÜRATLE AŞARIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinema ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Sinema kendi medeniyet ve kültür dünyamıza uygun ürünler bakımından çok da verimli bir alan değildir. Elbette biz kısmı da burada olan kıymetli sinemacılarımız büyük mücadeleler ve emeklerle ciddi ürünler ortaya çıkmasını sağlamışlardır. Ama sektörün büyüklüğü ve etki alanını dikkate aldığımızda yapılanların, yapılması gerekenlere göre çok az olduğunu görüyoruz. Sıkıntı burada. Son yıllarda bu doğrultuda bir takım ümit verici gelişmelere şahit oluyorsak da henüz arzu ettiğimiz seviyenin oldukça gerisindeyiz. Şimdi Kültür Bakanlığı’mız sinema dünyası ile alakalı yeni bir atağın, yeni bir hamlenin içerisinde. Temennim odur ki bu geri kalmışlığımızı süratle aşarız ve burada da dünya ile bir rekabetin içerisine girmiş oluruz.”

“BİR OBEZLİK TEHDİDİ ALTINDAYIZ TÜRKİYE OLARAK”

“Zalim diktatörlerin” ve acımasız terör örgütlerinin tehdidinden kaçan çocuk ve kadınların karşılarında “Şefkatle açılmış kollar” yerine “Kapatılmış kapılar ve duvarlarla örülmüş sınırlar” bulduğunu vurgulayan Erdoğan, “Afrika’da Asya’da sayıları milyarı bulan insanlar açlık tehdidi altında yaşarken batıda obezlik giderek bir sorun haline dönüşüyor. Bakın şunu söyleyeyim; bizim ülkemiz de şu anda obezlikte hatırı sayılır bir konuma gelmiş vaziyette. Bir obezlik tehdidi altındayız Türkiye olarak” şeklinde konuştu.

“BUNLARDA DİKTATÖRLÜK VAR”

Adaletsizliğin ve merhametsizliğin her tarafı sardığını belirten Erdoğan, “Hiç uzağa gitmeye gerek yok. Hemen yanı başımızdaki Suriye’de 6 yıldır yaşananlar karşısında insanlık çok kötü bir sınav vermiştir. Türkiye gönlünü ve sınırlarını mazlumlara ve mağdurlara açarken, 3 maymunu oynayanlar konu kendileri olunca ilk iş kapıları kapattılar. İşte bunlarda merhamet yok, işte bunlarda adalet yok. Bunlarda diktatörlük var. Bunlarda zulüm var. Biz meseleyi kaynağında çözmeyi, Suriye’de güvenli bölge oluşturarak insanları göç etmeye zorlayan sebepleri ortadan kaldırmayı teklif ettiğimiz halde meseleyi ısrarla başka yönlere çekmeyi sürdürdüler” değerlendirmesinde bulundu.

“BİZİ YALNIZ BIRAKTILAR”

IŞİD ile mücadele edenlerin hiçbirinin, IŞİD’e Türkiye’nin verdirdiği kadar zayiat verdirmediğini kaydeden Erdoğan, “Bir yandan canlı bombalarla, diğer yandan Kilis’e yönelik saldırılarla canımızı yakan bu örgüte karşı mücadelemizde bizi yalnız bıraktılar. Ankara ve İstanbul’da patlayan bombalara verilen tepkilerle Paris’te, Brüksel’de yapılan eylemlere verilen tepkiler arasındaki fark adaletsizliğin somutlaşmış halinden başka bir şey değildir” diye konuştu.

“KİMİ ALDATIYORSUNUZ?”

“Şu anda sadece Avrupa, Asya ve Amerika’nın parsellediği bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi var” diyen Erdoğan, BMGK hakkında şöyle konuştu:

“Din olarak sadece Hristiyanların oluşturduğu bir konsey var. 1,700 milyon Müslümanın olduğu bu dünyada orada hiçbir Müslüman ülke yok. ‘Efendim olur mu? Geçici konsey üyelerinin içinde var ya’ Onların hiçbirinin orada takdir yetkisi yok ki. Onların belirleyiciliği yok ki. Kimi aldatıyorsunuz? Kimi uyutuyorsunuz? Ama biz bunu seslendirmeye devam edeceğiz. Seslendirmeden bu iş olmaz. Söyleye söyleye, konuşa konuşa, anlata anlata er veya geç bu ülkede 5 ülkenin dışındaki 190 ülkenin de orada temsilini sağlayacağız, sağlamamız lazım.”

“KENDİLERİ DE ADALETE VE MERHAMETE MUHTAÇ HALE GELECEKLERDİR”

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Mazlumların ahı pahasına kendilerine güvenli ve refah içinde bir gelecek kurmaya çalışanların abat olması mümkün değildir. Bu çarpık düzen eninde sonunda çökecektir. İşte o gün, bugün kendi çıkarları için her türlü haksızlığa göz yumanlar, kendileri de adalete ve merhamete muhtaç hale geleceklerdir. Biz insanlık böyle bir felakete maruz kalmadan harekete geçilmesini, adım atılmasını istiyoruz. Çağrımız da çırpınışımız da bunun içindir.”

“SADECE BİZ HAYIRLA YAD EDİLECEĞİMİZ HATIRALAR BIRAKMIŞIZ”

Erdoğan yaptığı gezilerde bulunduğu gözlemleri şu ifadelerle aktardı:

“Bizim medeniyetimizden, bizim ecdadımızdan başka kim diğer coğrafyalara gitmiş, diğer hayat alanlarına el atmışsa geride sömürüden, zulümden acıdan başka bir şey bırakmamıştır. Sadece biz yüzlerce yıl boyunca yönettiğimiz topraklarda hayırla yad edileceğimiz güzel hatıralar bırakmışız. Bunu başka yapan hiçbir ülke yok. Bugün Osmanlı’nın hakimiyeti ve himayesi altında olan topraklarda 64 ayrı devlet bulunuyor. Hiçbirinde de sömürünün, zulmün, baskının izini göremezsiniz. Bunlara dair şikayet işitemezsiniz. Tam aksine orada merhameti görürsünüz, adaleti görürsünüz ve bu konuşulur

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.