Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana Pandemi tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Erdoğan Kıbrıs'ın Bayramını Kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya gönderdiği mesajla kutladı.  Erdoğan mesajında, “15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren meşru hükümetten ve demokrasiden yana tavır koyan Kıbrıslı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan mesajında, “Kıbrıs Türkünü Ada’nın eşit ve ortak sahibi olarak hürriyetine kavuşturan Barış Harekatı’nın 42’nci yıldönümü vesilesiyle Zat-ı Devletleri’ni ve Şahsınızda tüm Kıbrıs Türk Halkı’nın Barış ve Özgürlük Bayramını en kalbi dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan mesajında Akıncı’ya 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılamayacağını, kendisini temsilen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın iştirak edeceğini bildirdi.
 
“Dünyaya İspat Etti”
 
Kıbrıs Türk Halkının, yıllardır verdiği hak ve hürriyet mücadelesinde, baskılara boyun eğmeyeceğini, özgürlük ve bağımsızlığını koruyacağını, meşru haklarından hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ispat ettiğini belirten Erdoğan, Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs Türkünün kararlı mücadelesinde her zaman yanında olacağını, barış, istikrar ve huzurun güvencesi olmaya devam edeceğini vurguladı.
 
“Müzakere sürecinin en kısa zamanda adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme ulaşması yönünde, Liderliğinizde Kıbrıs Türk tarafının sergilediği yapıcı ve kararlı çabaları destekliyoruz” dedi. Erdoğan, Kıbrıs Adası için “Ada’da kalıcı bir çözüm için her iki tarafın da irade ve kararlılık göstermesi şarttır. Rumların da Türk tarafı gibi samimiyetle çaba sarf etmesi halinde elli yılı aşkın bir zamandır süren bu meselenin çözüme kavuşması, böylelikle sadece Ada’da değil tüm Doğu Akdeniz’de işbirliği, güvenlik ve refah ortamının hakim olması mümkün olabilecektir” ifadelerini kullandı. 
 
“Türkiye, Her Koşulda Sizlerin Yanında”
  
Geçmişte yaşanan zorluk ve acılara, bugün hala maruz kaldığı haksızlıklara rağmen Kıbrıs Türklerinin,  özgürlüklerine sahip çıkmayı bildiğini söyleyen Erdoğan açıklamasını, “Kıbrıs Türkünün verdiği eşitlik ve özgürlük mücadelesinin en somut eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugün hepimiz için gurur kaynağıdır. Kıbrıs Türk Halkı’nın kendi ayakları üzerinde geleceğe güvenle bakması ve yeni nesillere müreffeh bir gelecek bırakabilmesi ortak arzu ve çabamızdır. Bu süreçte Türkiye, her koşulda sizlerin yanında olacaktır” ifadeleriyle sürdürdü.
 
Erdoğan, Akıncı’ya mesajında, “15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren, açık ve net bir şekilde milli iradeden, meşru hükümetten ve demokrasiden yana tavır koyan Kıbrıslı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.