Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Erdoğan, Myanmar Sürecini BM Genel Kurulu’nda Gündeme Getirecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 20’e yakın dünya lideri ile bu konuları görüştüm, görüşüyorum. Tabi bu görüşmelerimizde netice aldığımız ve ya alacağımız liderler var. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor. Varsın taşımasınlar. Biz görevimizi yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Çatalca’da konuşma yaptı. Myanmar’da yaşananlara ilişkin halka seslenen Erdoğan, “Bu bayramda da tüm İslam dünyası ne yazık ki hem içerde hem dışarıda büyük mücadeleler, savaşlarla iç içe oldu. Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Libya’da bunları yaşadık. Hele hele Myanmar’da maalesef çok büyük katliamlar yapıldı. Bütün bu katliamlar karşısında insanlık Myanmar katliamına sessiz kaldı” ifadelerinde bulundu.  Erdoğan Türkiye’nin Kızılay ve AFAD aracılığıyla Myanmar’a yardımlarını ulaştırdığını ifade etti.

Myanmar sürecini ayın 19’unda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda gündeme getireceğini, liderlerle süreci konuşacağını kaydeden Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 20’e yakın dünya lideri ile bu konuları görüştüm, görüşüyorum. Tabi bu görüşmelerimizde netice aldığımız ve ya alacağımız liderler var. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor. Varsın taşımasınlar. Biz görevimizi yapacağız” ifadelerinde bulundu.

Çatalca’ya Toplu Açılış Sözü

Çatalca için yapılan yeniliklerin yeterli olmadığını belirten Erdoğan, “Artık köy yok mahalle var. Dolayısıyla bu mahalle kültürünü de yaşamamız lazım. Yakında toplu konutlarla ilgili, okullarımızla ilgili töreni bir toplu açılışla yapalım, teslimini yapalım” sözleriyle Çatalca’da yapılacak yeni imarların haberini verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.