Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

Erdoğan Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar’ı Ziyaret Edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor. Erdoğan, Doğu Afrika ülkelerinden Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar’a resmi ziyaretlerde bulunacak. İşadamlarının yerel muhataplarıyla bir araya gelerek işbirliği imkânlarını ele almalarına fırsat tanınmasının da amaçlandığı ziyaretlerin Mozambik ayağı ise ayrı bir önem taşıyor. Erdoğan, Mozambik’e Türkiye’den Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyareti gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22-26 Ocak 2017 tarihlerinde Doğu Afrika ülkelerinden Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar’a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Tanzanya’ya 22-23 Ocak tarihlerinde yapacakları ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Dr. John Pombe Joseph Magufuli ile bir araya gelecek. İki Cumhurbaşkanı düzenlenecek heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tanzanya ziyaretinin ardından, Mozambik’e Türkiye’den Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyareti gerçekleştirmek üzere Maputo’ya gidecek. 24 Ocak Salı günü Cumhurbaşkanı Filipe Jacinto Nyusi ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek olan Erdoğan, aynı günün akşamı Madagaskar’ın başkenti Antananarivo’ya geçecek. 25 Ocak Çarşamba günü ise Madagaskar Cumhurbaşkanı Hery Rajaonarimampianina ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşıyla heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madagaskar’a gerçekleştireceği ziyarette Türkiye’den bu ülkeye Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olması bakımından tarihi bir öneme taşıyor. Açıklamada, ziyaretler sırasında yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerin ve işbirliğinin tüm yönleriyle ele alınmasının yanı sıra, başta Afrika Kıtası olmak üzere bölgesel, ayrıca uluslararası meseleler ve gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının öngörüldüğü belirtildi. Açıklamada, ziyaretler vesilesiyle, bu ülkelerle çeşitli alanlarda işbirliği anlaşmalarının imzalanmasının planlandığı kaydedildi. Cumhurbaşkanlarının katılımlarıyla her üç ülkede düzenlenecek İş Forumlarının, işadamlarının yerel muhataplarıyla bir araya gelerek işbirliği imkânlarını ele almalarına fırsat tanınacağına dikkat çekilen açıklamada, söz konusu ziyaretlerin, Erdoğan’ın geçtiğimiz yıllarda Afrika ülkelerine gerçekleştirdikleri temasların devamı niteliğinde olduğu belirtildi. Açıklamada, Türkiye’nin Afrika Ortaklık Politikası kapsamında kıtayla işbirliğimize derinlik ve boyut kazandırılmasına yönelik iradenin somut göstergesini oluşturduğu da vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk heyetinin bu ülkelerde bulunan Fetullahçı terör örgütüne bağlı okullarla ilgili konuları da gündeme getirecekleri öğrenildi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.