Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

Erdoğan tarih verdi

İSTANBUL (ANKA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Meclis Başkanımızla görüşüp ülkeyi seçime götürürüz. Zaman kaybetmeye gerek yok. 1 Kasım’da, inşallah, Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Şu anda seçim sürecinin içerisine giriyoruz. Cumhurbaşkanı olarak yetki alanlarımı biliyorum sonuna kadar kullanmak durumundayız. Zaman kaybetmenin peşinde olmayacağım. En fazla milletvekiline sahip olan partinin genel başkanına görevi verdim. Netice alamadılar. Şimdi ana muhalefet partisinin başındaki zat Beştepe'yi tanımayanı niye çağırayım ki? Zaman kaybetmeye gerek yok. Cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürebilir mi? Şu anda cumhurbaşkanı olarak 45 günün sonunda tekrar Meclis Başkanı ile görüşme yaptıktan sonra hayırlısıyla ülkemizi bir erken seçime götüreceğiz. Kimi görevlendirirsem o kişi de burada seçim hükümetini parlamento içinden gerekirse dışından almak suretiyle kabineyi oluşturur ve seçime gideriz. Güvenlik güçlerimiz bütün önlemlerini aldı, YSK bütün hazırlıklarını yaptı. Bu süreç içerisinde kim ön seçim yapacaksa hazırlıklarını yapacak. Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. İnşallah Türkiye 1 Kasım'da tekrar seçimi yaşayacaktır.” (ANKA/DEVAM)

(HM/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.