Erdoğan’dan Yargı Mensuplarına “Yargıyı Teslim Almaya Çalışan Gruplara” Karşı Çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017-2018 Adli Yılı’nın açılışına ilişkin mesajında, yargıyı teslim almaya çalışan gruplara karşı başta hakim ve savcılar olmak üzere, tüm yargı mensuplarına “Bu konuda ortaya koyacakları öncülük büyük önem taşımaktadır” çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Eylül Adli Yıl Açılışı münasebetiyle mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında, devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla, vatandaşların refahını, huzurunu ve emniyetini sağlamak için çalıştığını, bu çerçevede, demokratik standartların yükseltilmesi, insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi, adaletin hızlı bir şekilde tecellisinin sağlanması amacıyla da önemli reformlar gerçekleştirildiğini ifade etti.

“Hukuk Devletinin Yaşatılabilmesi İçin Yargının Tarafsızlığını Koruması Şarttır”

Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda ilerlemesinde yargı kurumlarının da, hakimleri, savcıları, avukatları ve diğer çalışanlarıyla hayati bir önem taşıdığını belirten Erdoğan, “Güvenilir ve hızlı bir şekilde tecelli eden adalet, toplumsal barışın, huzur ve kardeşliğin en güçlü teminatıdır. Hukuk devletinin yaşatılabilmesi için, yargının her türlü taassuptan, gruplaşmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalması, tarafsızlığını koruması şarttır” ifadelerini kullandı.

Yargıyı Teslim Almaya Çalışan Gruplara Karşı Yargı Mensuplarına Çağrı

FETÖ’nün en çok hedef aldığı kurumların başında yargının geldiğini kaydeden Erdoğan, “Bu ihanet çetesine karşı verilen mücadele sırasında karşılaştığımız hadiseler, yargıyı teslim almaya çalışan gruplara karşı müteyakkız olmamız ve sorunların üzerine cesaretle gitmemiz gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Başta hakim ve savcılarımız olmak üzere, tüm yargı mensuplarının bu konuda ortaya koyacakları öncülük büyük önem taşımaktadır. Ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaya yönelik çalışmalarda, adalet sistemimizin kusursuz işleyişi, hukukun eksiksiz tecellisi ve yargıya güvenin pekiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen reformların kesintisiz şekilde sürmesi büyük önem taşımaktadır. Adalet sistemimizin şeffaflaştırılması, hesap verebilirliğinin temini, yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının daha da güçlendirilmesi için herkes üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmelidir” açıklamasında bulundu.

“Adli Yılın Ülkemiz ve Milletimiz İçin Hayırlara Vesile Olmasını Diliyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasiden, hukuktan, adaletten, özgürlüklerden asla feragat etmeden, kazanımlarında herhangi bir geri gidişe izin vermeden hedeflerine ulaşacağına olan inancını vurgulayarak, “2017-2018 Adli Yılı’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yüksek mahkemelerimizin başkan ve üyeleri başta olmak üzere, adaletin tesisi için ülkenin her köşesinde fedakarca görev yapan hakim, savcı ve avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum. Görevleri başında şehit olan yargı mensuplarımızı rahmetle yâd ediyorum” dedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.