Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Esenboğa'da İnsan Sağlığına Zararlı Diş Malzemeleri Yakalandı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Esenboğa Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda, insan sağlığını tehlikeye sokabilecek 205 bin 704 adet dişçilik malzemesi ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Gümrük Muhafaza ekiplerinin, Alo 136 Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattına yapılan Türkiye’ye kaçak yollardan çok sayıda dişçilik malzemesi getirileceği ihbarı üzerine hareket geçtiği belirtildi.

Şüpheli kişilerin belirlendiği ve bu şahısların Moskova’dan Esenboğa Havalimanı’na geçmelerinin ardından takibe alındığının kaydedildiği açıklamada, “Muhafaza ekiplerince takibe alınan Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı 3 şahsın beraberindeki 12 valizde yapılan x-ray taramasında şüpheli yoğunluk tespit edildi. Açılan valizlerde, yurda kaçak olarak sokulmak istenilen aralarında implant, dolgu ve kaplama malzemelerinin de bulunduğu toplam 205 bin 704 adet dişçilik malzemeleri ele geçirildi” denildi.

Açıklamada, gümrüklenmiş değerinin 2 milyon 500 bin Türk Lirası olduğu belirlenen eşyalara el konulduğu, ele geçirilen malzemelerin kullanılması halinde insan sağlığının tehlikeye girebileceği vurgulanarak, olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.