Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu Koca Dünya MHP lideri Bahçeli bugünün gündemi HAVA HAREKATI

Eski Bakan Fikret Ünlü Vefat Etti

20, 21 ve 22. Dönem Karaman Milletvekili, 56. ve 57. Hükümetlerde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan Fikret Ünlü vefat etti. 

Fikret Ünlü'nün cenazesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Perşembe günü, saat 12:00’de gerçekleştirilecek Devlet Töreni sonrasında Karaman ili Ermenek ilçesine nakledilecek ve Cuma günü, öğle namazını takiben defnedilecektir. 

Fikret Ünlü kimdir?

1943’te Ermenek’in Güneyyurt köyünde doğdu. Doğum günü belli değildir, yaylaya çıkış zamanı olduğu söylenir. Annesi Feride, babası Ali, kardeşleri Cafer, Yıldız ve Ayşen’dir. Çocukluğunun ve belki de hayatının en güzel zamanlarını dedesi Süleyman Çavuş’la Ermenek dağlarında ve yaylalarında geçirdi. Sonra Dünyanın pek çok yerini ve Türkiye’nin neredeyse her yerini gördüğü halde, bu dağlar ve yaylalar hep en sevdiği yerler olarak kaldı ve öldüğünde de oralara gömülmek istedi.

Ortaokul ve liseyi İvriz İlköğretmen Okulu’nda okudu. Eski bir Köy Enstitüsü olan bu okul hayatını değiştirdi ve kendisini özü itibariyle hep bir Köy Enstitülü olarak gördü. Buradaki hoca ve arkadaşlarını hiç unutmadı. Üniversiteyi Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’nde tamamladı. Kayseri ve Konya’da beden öğretmenliği yaptı. 1967’de Ülker Elgin’le evlendi. 1970’de kızları Oya, 1975’te oğulları Barış dünyaya geldi.

1978 yılında, 35 yaşındayken, Beden Terbiyesi Genel Müdürü oldu. 12 Eylül 1980 Darbesi’nden bir süre sonra devlet memurluğundan istifa etti ve siyasete girdi. SODEP ve SHP’de yaklaşık on yıl Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Saymanlık gibi görevler yürüttü. 1991-1995 arasında Başbakan Başdanışmanı olarak çalıştı. 1995, 1999, 2002 Genel Seçimlerinde Karaman Milletvekili Seçildi. 1998-2002 arasında, 56. ve 57. Hükümetlerde, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Bakanlığı sırasında sporda birçok uluslararası başarı kazanıldı. Örneğin Galatasaray UEFA Şampiyonu, Futbol Milli Takımı Dünya Üçüncüsü, Basketbol Milli Takımı Avrupa İkincisi oldu.

Siyaset yıllarında Erdal İnönü, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Deniz Baykal ve Kemal Derviş gibi siyaset ve devlet adamlarıyla yakın çalışma arkadaşlığı yürüttü.

Yaptığı birçok sporun arasında basketbol, golf ve dağcılığı özellikle çok sevdi. Ağrı, Erciyes, Demirkazık, Medetsiz gibi birçok zirveye tırmandı.

Çok sevdi ve çok sevildi. En çok 2004’te dünyaya gelen torunu Ömer’i sevdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.