Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana abd tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Eski Bakan Hasan Celal Güzel Hayatını Kaybetti

Eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı Ankara Güven Hastanesinde karaciğer yetmezliği ve derin anemi nedeniyle hayatını kaybetti.

Hasan Celal Güzel kimdir?

1945 yılında Gaziantep'de doğan İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamlayan Hasan Celal Güzel Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Devlet Planlama Teşkilatı’nda çeşitli kademelerde görev aldı. Hasan Celal Güzel 1986 yılında siyaset hayatına girdi ve 1986 seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Gaziantep milletvekili olarak TBMM’ye girdi. ANAP Hükümetinde Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü, Millî Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlerinde bulundu.

1992 yılında Yeniden Doğuş Partisi'ni (YDP) kurdu ve Genel Başkan seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.