Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi TÜBATEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

Eski Devlet ve İçişleri Bakanı Orhan Eren Hayatını Kaybetti

Eski Devlet ve İçişleri Bakanı Orhan Eren 95 yaşında hayatını kaybetti.

Orhan Eren Kimdir?

1922 doğumlu, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan Orhan Eren, 1980 ihtilalinde Demirel kabinesinin İçişleri Bakanı idi. 1955- 1957 yılları arasında Ankara Belediye Başkanlığı, 1965- 1980 yılları arasında 4 dönem AP Ankara Milletvekilliği, Devlet ve İçişleri Bakanlığı yaptı.

Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in en yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Eren, 2004’te vefat eden Demokrat Parti Eski Ankara Milletvekili, Gençlerbirliği kurucularından Ramiz Eren’in de kardeşiydi. Eren’in cenazesi Cuma günü TBMM’de yapılacak devlet töreninin ardından Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilecek. 2 çocuğu ve 3 torunu bulunan Orhan Eren, 2011’de milletvekili adaylığı da bulunan tanınmış tv yapımcısı H. Hakan Eren’in de amcası idi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.