Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Eski Tunceli Vekili Veziroğlu: Barış diye haykıralım

ANKARA(ANKA) - Eski Tunceli Milletvekili, kapanan Barış Partisi kurucusu, iş adamı Ali Haydar Veziroğlu, akan kanı durduracak olan gücün birlik anlayışı olduğunu ifade ederek, “Bugün geleceğimizi hiç kimsenin iradesine ve keyfine bırakmamak için, hep birlikte  kenetlenerek sesimizi herkese, her kesime ulaşacak şekilde barış diye haykıralım” dedi.

Veziroğlu terör saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin sorumlu bir yurttaşı olarak, yaşanan olayları son derece vahim bulduğunu, bu vahim olaylara muhatap olan yurttaşların, PKK terör örgütüyle güvenlik güçleri arasına sıkışarak yaşadıkları çaresizlik karşısında derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Bu kavganın taraflarından hangisi olursa olsun, amaçları her ne olursa olsun, hiç kimsenin yurttaşların hayatlarıyla oynamaya, gençlerin kanlarını dökmeye hakkı olmadığını belirten Veziroğlu, şunları kaydetti:

“Hiç kimse, hiçbir yurttaşımızın değerli hayatını değersiz bir kurşunla yok etme hakkına sahip değildir. Yaşanan  ve barışa hiçbir katkısı olmayan bu sorumsuz ve pervasız saldırılar sadece barışı istemeyen tarafların amacına hizmet eder. Toplum olarak sorumluluk anlayışımız ve bu anlayışımızın gereği olan davranışlarımızdan dolayı PKK bizi etkisizleştirerek  arzuladığı zaman, arzuladığı an savaş diyebiliyor; devleti yönetenler de diledikleri zaman, arzuladıkları an barışı rafa kaldırabiliyorsa, böylece akan kanlarımızı değersiz kılabiliyor , bizleri etkisizleştirebiliyorsa , bu acı gerçek, sorumlu tarafların utanç vesikası, toplum olarak ta bizim eksiğimizdir. Gün durup seyretme günü değildir. Tersine, sorumluluk taşıyanların kendilerince bizleri korkutarak ağzımıza tıkadıkları bantları söküp atmanın, dini inancımız, etnik kökenimiz, siyasi düşüncemiz ne olursa olsun sadece yurttaş kimliğimizle, tarihimizde olduğu gibi hep birlikte bu kez barış için ayağa kalkarak, ‘yeter’ diye haykırmanın zamanıdır.”

Bugün bu akan kanı durduracak olan gücün birlik anlayışı olduğunu ifade eden Veziroğlu, “Bugün geleceğimizi hiç kimsenin iradesine ve keyfine bırakmamak için, hep birlikte kenetlenerek sesimizi herkese, her kesime ulaşacak şekilde barış diye haykıralım” dedi.

Yaptığı bu çağrıyla ilgili her türlü sorumluluğunu üstlendiğini de belirten Veziroğlu, “Aldıkları direktifler nedeniyle olsa gerek gün 24 saat telefonlarımı dinleyerek, beni arayanları tedirgin eden Milli İstihbarımızın bazı mensupları, ticari hayatımla ilgili sorunlarım nedeniyle yıllardır bulunduğum Bağdat’taki adresimi biliyor olmalılar; PKK yöneticileri için de adresimin tespiti zor olmasa gerektir” ifadelerini kullandı. (ANKA)

(HM/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.