Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap

"‘Evet’ Diyenlerin Çoğu Sandıkta ‘Hayır’ Oyu Kullanacak"

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Onlar da biliyorlar ki biz doğruyu söylüyoruz, yapılanın yanlışın onlar da farkındalar. Emin olun ‘evet’ diyenlerin çoğu, sandığa gidip ‘hayır’ oyu kullanacaktır” dedi.

Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda, 5 bin kadının katılımıyla düzenlenen programda konuştu.
Türkiye’de barış ve huzur istediklerini, ayrılık gayrılık olmadan birlikte yaşam istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu kadar acı, bu kadar derdimiz var. Ekonominin nereye gittiği belli. Çocuklarımızı El Bab’a gönderiyoruz, şehitlerimizin acısı 70’ı aştı. Yüreği yanan anneler, yüreği yanan babalar. Bizi ayırmak istiyorlar, kutuplaştırmak istiyorlar. Diyorlar ki ‘Kılıçdaroğlu niye kavga etmiyor?’ Annemden, babamdan kavga yapmayı öğrenmedim. Annem de, babam da bana sevgiyi öğretti, güzelliği öğretti. Sevgi varken, barış varken, tokalaşmak, selamlaşmak varken niye kavga ediyoruz? Çıkıyor birisi diyor ki iktidar kanadından, ‘hakaret ediyoruz, yine kavga etmiyor’. Bu söylenecek laf mı?” diye konuştu.

-“AYRILIK GAYRILIK OLMASIN İSTİYORUZ”-

Demokrasinin herkes için gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Biz bu Anayasa değişikliğine niye karşı çıkıyoruz, demokrasi için. Ben, benim gibi düşünmeyen insanların da hakkını, hukukunu, adaletini savunuyorum. Bugün hapishanelerde 150’nin üzerinde gazeteci var. Ne yaptı gazeteciler, yazı yazdılar. Bir insan yazı yazdı diye, düşüncesini açıkladı diye tutuklanır mı? Elbette ‘Hayır’ diyeceğiz çünkü biz ülkemizde demokrasi istiyoruz, insanca, birlikte yaşamak istiyoruz. Ayrılık gayrılık ve kutuplaşma olmasın istiyoruz” dedi.

-“NİYE ÖMÜR BOYU ASKERLİKTEN MUAF”-

Konuşmasında Anayasa değişikliğindeki milletvekilli seçilme yaşının 18’e düşürülmesi düzenlemesini eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“18 yaşında çocuk milletvekili olacak, ömür boyu askerlikten muaf olacak. Anneler, elinizi vicdanınıza koyun, sizin çocuğunuza milletvekilliği kapılarını açacaklar mı? Hem 18 yaşında milletvekili olacak, 2 yıl içinde emekli olacak, ömür boyu askerlikten muaf olacak, Sakaryalı döner ustasının çocuğu olacak bu, mümkün mü? Mümkün değil. Peki kimin çocukları olacak, Ankara’daki beylerin. Sizin çocuklarınız -35 derecede askere gidecek, El Bab’a gidecek. Size diyecekler ki ‘ne kadar güzel bir şey bir de çocuğunuz şehit oldu, sen gönder çocuğunu oraya, o da şehit olsun. Madem bu kadar değerli, madem bu kadar övüyorsun sen de gönder çocuklarını oraya. Sözde tuzak kurmuşlar anayasa değişikliğinin içine; 18 yaşındaki çocuk milletvekili olacak, niye ömür boyu askerlikten muaf?”

-“BU DEĞİŞİKLİĞİN FRENİ YOK, BALATASI YOK”-

Bu anayasa değişikliğiyle bütün yetkilerin tek adama verildiğini belirten Kılıçdaroğlu, annelere seslenerek, “Nereye gideceğini bilmediğiniz bir arabaya çocuklarınızı bindirir misiniz? Anayasa değişikliğiyle nereye gideceğimizi belli değil. Peki freni olmayan bir kamyona, otobüse biner misiniz? Bu değişikliğin freni yok, balatası da yok. Çünkü bir kişi her şeye yetkili. Bir kişi her şeye yetkiliyse Türkiye bir felakete doğru yelken açmış durumdadır” diye konuştu.

- “MEMLEKETTE BİR ŞEY OLMAYACAK, NEDEN KAOS OLSUN?”-

Türkiye’nin çok kutuplaştığını, insanların birbirine selam vermeyecek noktaya geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Her şeyi bir kavga ortamına çekiyoruz, bundan özenle kaçınacağız. Her evde tencere kaynasın istiyoruz, her evde huzur, her evde bereket olsun istiyoruz. Şu anda Türkiye’de nereye giderseniz gidin, anneler endişeli, huzursuz, kaygı içinde. O nedenle bütün annelerin güldüğü, bütün annelerin huzur içinde çocuklarını okula gönderdiği, çocuklarının iş bulduğu bir Türkiye istiyoruz. Bunun birinci ve en önemli ayağı ‘hayır’ demekle başlıyor” dedi.

“Hayır’ çıkarsa kaos olur, toplum gerilir, kavga olur” dendiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sakın bunlara inanmayın. Gayet açık söylüyorum; ‘hayır’ çıkarsa Sayın Cumhurbaşkanı yerinde, Sayın Binali Yıldırım Başbakan olarak yerinde, bir sorun yok. Parlamento çalışıyor herhangi bir sorun yok. Memlekette bir şey olmayacak, neden kaos olsun, hangi gerekçeyle kaos? Ama ‘evet’ çıkarsa, sonu belli olmayan bir yola Türkiye sürüklenmiş olacak, bir dipsiz kuyuya doğru” ifadelerini kullandı.
-“VERİLEN HER ‘HAYIR’ OYU ÇOK AMA ÇOK DEĞERLİ”-

Verilen her “hayır” oyunun çok değerli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Tek adam rejimi Libya’da vardı, Libya diye bir devlet kalmadı. Irak’ta vardı, parçalandı, hala iç savaş var. Suriye’de vardı ne oldu, Suriye’nin halini hep beraber görüyoruz, 4 milyon Suriyeli şu an Türkiye’de. O açıdan verilen her oyun ne kadar değerli olduğunu düşünün, verilen her ‘hayır’ oyu çok ama çok değerlidir. Türkiye’miz için, bayrağımız için, çocuklarımız için, vatanımız için değerlidir.
Benim söylediklerime zaman zaman karşı taraftan itirazlar geliyor. Kendilerine şu teklifte bulundum, Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Binali Yıldırım’a, Sayın Devlet Bahçeli’ye de; niye biz de uygar insanlar gibi onların arzu ettikleri bir televizyon kanalında yan yana gelip konuşmuyoruz? Eğer ben yanlış söylüyorsam bana söylersiniz, ben öğrenmiş olurum ama siz yanlış yapıyorsanız benden de dinlemeniz lazım. Belki ben sizi ikna ederim, uygar insanlar gibi.
Şu teklifte de bulundum; siz yarım saat konuşun, bana 15 dakika yeter. Size daha fazla süre versinler. Böylece vatandaşımız evinde oturup televizyon izlerken kimin doğru, kimin yanlış söylediğini öğrenmiş olacak Buna cesaret edemiyorlar, edebilirler mi? (‘Hayır’ sesleri) Peki soru şu, neden cesaret edemiyorlar? Onlar da biliyorlar ki biz doğruyu söylüyoruz, yapılanın yanlışın onlar da farkındalar. Emin olun ‘evet’ diyenlerin çoğu, sandığa gidip ‘hayır’ oyu kullanacaktır, ben bunu da gayet iyi biliyorum. ‘Hayır’ımız hayırlı olsun. ‘Hayır’ın her zaman hayırlı olacağını çok iyi bilin ama ‘evet’in vebali çok ağırdır. Türkiye’yi, çocuklarımızı sonu belirsiz bir alana itmiş olacağız. Onun için önce düşünelim, sandığa gidelim, oyumuzu öyle kullanalım.” 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.