Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Feyzioğlu: Cumhuriyetimizin Niteliklerinin Aşındırıldığını Görmek Terör Örgütleri İle Arkalarındaki Bazı Küresel Güçleri Memnun Etmektedir

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu,15 Temmuz Darbe Girişimi’nin  birinci yıldönümüne ilişkin mesaj yayımladı. Feyzioğlu, ““Unutmayalım ki  Cumhuriyetimizin niteliklerinin aşındırıldığını görmek; en çok, Türkiye'yi yıkmak, parçalamak veya yönetimini ele geçirmek isteyen terör örgütleri ile arkalarındaki bazı küresel güçleri memnun etmektedir”

Mesajına, 15 Temmuz’da öldürülenleri rahmetle anarak, yaralananlara minnetlerini sunarak ve darbeyi önleyen Türk Milleti'ni selamlayarak başlayan Feyzioğlu, “Bu önemli günde; Anayasamızda, ‘değiştirilmesi teklif dahi edilemez’ olarak belirlenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin niteliklerini ve bu niteliklerin varlığıyla inşa edilen demokrasimizi koruma kararlılığımızı bir kez daha yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Devletimizin Anayasa'da Vurgulanan Niteliklerinin Zaafa Uğratılmış ve Atatürk İlkelerinden Uzaklaşılmıştır”
 
Feyzioğlu, 15 Temmuz’u, Türkiye Cumhuriyeti'ni büyük bir felaketin eşiğine getiren bir kalkışma olarak değerlendirirken 15 Temmuz’un yaşanmasının en önemli nedeni olarak, “Hiç şüphesiz, Devletimizin Anayasa'da vurgulanan niteliklerinin zaafa uğratılmış ve Atatürk ilkeleri olarak tanımladığımız kuruluş ilkelerinden uzaklaşılmış olmasıdır” açıklamasını yaptı.
 
15 Temmuz Darbe Girişimi’ne dair Feyzioğlu, “Unutmayalım ki  Cumhuriyetimizin niteliklerinin aşındırıldığını görmek; en çok, Türkiye'yi yıkmak, parçalamak veya yönetimini ele geçirmek isteyen terör örgütleri ile arkalarındaki bazı küresel güçleri memnun etmektedir” ifadelerini kaydetti. 
 
“Türkiye Cumhuriyeti’ni Korumanın Birinci Koşulu Bağımsız Tarafsız Yargıyı Kurmak”
 
Feyzioğlu açıklamasında, laik, demokratik, üniter ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımladığı Türkiye Cumhuriyeti'ni korumanın birinci  koşulunun, bağımsız, tarafsız, toplumun her ferdine güven veren ve savunma makamının vazgeçilmezliğini  içine sindirmiş bir yargı sistemini kurmak olduğunu vurguladı. Ancak bu yolla yaşandığında bu zor sürecin aşılabileceğini belirtti.
 
Feyzioğlu açıklamasında son olarak şunları kaydetti:
“Gün; birbirimizi kırma, farklı düşünceler ile kaygıları dile getirenleri ihanetle suçlama günü değildir. Gün; birbirimizi anlama ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çatısı altında bir ve beraber olma günüdür.  Türk Milleti'nin; kendi devletine, kendi Cumhuriyetine, kendi demokrasisine ve kendi geleceğine sahip çıkacağına dair inancımız tamdır.”
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.