Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

Feyzioğlu Halisdemir Ailesini Bizzat Savunacağını Duyurdu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Halisdemir ailesine dava açıldığına ilişkin iddialar üzerine, “Hem darbeye kalkış hem astsubayı şehit et. Bir de üstüne üstlük ailesine dava aç. Olacak şey değil. Eğer açılırsa da gereğini fazlasıyla yaparız” diyerek, Halisdemir ailesini bizzat savunacağını duyurdu.

TBB Başkanı Feyzioğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında şehit edilen Ömer Halisdemir’in ailesine dava açıldığına ilişkin bilgilerin üzerine ANKA’ya açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, Şehit Halisdemir’in babası Hasan Halisdemir ile iki gün önce yaptığı telefon görüşmesinde, Halisdemir ailesine dava açıldığına ilişkin bilgi aldığını kaydetti.

Telefon görüşmesinde, Hasan Halisdemir’in, kendisine, “Bana dava açmışlar, sizin savunmanızı istiyorum” dediğini söyleyen Feyzioğlu, şöyle konuştu:
“Ben de ‘Tebligat geldi mi Hasan Amca’ dedim. ‘Yok, gelmedi daha’ dedi. ‘Dava açılmışsa seni biz savunacağız’ dedim. ‘Mehmedim Projemiz var bizim, proje kapsamında biz seni savunacağız. Ayrıca onlara da istersen dava açarız’ dedim. Onlar nereye açıyor? Bizim açmamız lazım.”
Öte yandan Feyzioğlu, Hasan Halisdemir’in açılması öngörülen karşı davanın kazanılması halinde elde edilecek tazminatın şehit ailelerine verilmesini istediğini de kaydetti.

“BİZ SAHİPLENECEĞİZ”
TBB Başkanı Feyzioğlu, Halisdemir ailesine açıldığı belirtilen davanın tebligatını görmediğini vurgulayarak, Hasan Halisdemir’e, “Dava açıldığına dair tebligat gelirse eline, hemen haber ver biz sahipleneceğiz” dediğini aktardı.

“OLACAK ŞEY DEĞİL”
Halisdemir ailesine dava açılmasının akıl dışı olacağını kaydeden Feyzioğlu, “Hem darbeye kalkış hem astsubayı şehit et. Bir de üstüne üstlük ailesine dava aç. Olacak şey değil. Yaparsa biz de karşı dava açarız. Akıl mantık dışı bir şey böyle bir davanın açılması. Ben tebligatı görmedim böyle bir davanın açılmış olabileceğine ihtimal dahi vermiyorum. Eğer açılırsa da gereğini fazlasıyla yaparız” şeklinde konuştu.

MEHMEDİM PROJESİ
Feyzioğlu, davanın açılması halinde Halisdemir ailesini bizzat savunacağının altını çizerek, şehit ailelerine hukuki yardım amaçlı oluşturulan Mehmedim projesine otuzun üstünde avukatın gönül verdiğini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.